Fonduri ilegale pentru persoane refugiate

Polițiștii clujeni investighează o serie de fapte ce vizează obținerea ilegală de fonduri pentru sprijinirea persoanelor refugiate.

În acest context, în cursul dimineții de 9 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș au descins la domiciliile a două persoane din din județul Cluj și județul Maramureș bănuite de tentativă la infracțiunea de obținere ilegală de fonduri.

Din activitățile investigativ-operative a reieșit faptul că în cursul luni februarie a.c., două femei, cu vârste de 30 și 39 de ani, din județele menționate mai sus, ar fi încercat să obțină, pe nedrept, fonduri publice pentru sprijinirea persoanelor refugiate, depunând documentele la unitatea administrativ-teritorială.

În cadrul activităților derulate în cele două dosare penale, polițiștii au identificat și ridicat mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, a anunțat IPJ Cluj.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de tentativa la obținerea ilegală de fonduri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut