Finala hackathonului studențesc „România fără Dosar”

Patruzeci de studenți dezvoltă un funcționar public virtual inteligent la finala competiției „România fără Dosar”.

Finala celei de-a 4-a ediții a hackathonului studențesc „România fără Dosar” se desfășoară astăzi, 24 noiembrie, începând cu ora 9, în Amfiteatrul „Nicolae Iorga” din cadrul clădirii centrale a UBB de pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca. Patruzeci de studenți din 13 facultăți de la 8 universități din întreaga țară s-au calificat în etapa finală a competiției și își vor prezenta ideile de funcționar public virtual inteligent pornind de la soluția „Ion” dezvoltată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și echipa Humans.Ai. Competiția România fără dosar este inițiată de Camera Deputaților și Universitatea din București cu scopul de a da tinerilor ocazia să se implice în debirocratizarea administrației publice. Studenții au lucrat în echipe mixte (IT & comunicare), pentru a dezvolta soluțiile tehnice de funcționar public virtual inteligent, coordonați de 5 deputați: Viorel Băltărețu, Iulius Firczak, Radu Panait, Ana Predescu, Sabin Sărmaș.

Din juriul competiției fac parte: Sandu Băbășan, Tech Antreprenor & Angel Investor; Mihaela Becheru, Head of Public Affairs humans.ai; Adrian Groza, profesor universitar Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca; Ioan Istrate, expert AI; Ioana Mititelu, lector universitar Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava; Eduard Mititelu, secretar de stat Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România; Simona Motogna, profesor universitar Universitatea Babeş-Bolyai; Florin Nechita, conferențiar universitar Universitatea TRANSILVANIA din Brașov; Bogdan Oprea, lector universitar Universitatea din București; Nicolae Urs, conferențiar universitar Universitatea Babeş-Bolyai.

Hackathonul este organizat de Anamaria Nicola (Universitatea din București) și George Tuță (chestor al Camerei Deputaților) și a fost premiat de Institutul Aspen România în 2022 cu Aspen Social Action Prize, un premiu oferit proiectelor care au un impact social semnificativ. Evenimentul de la Cluj-Napoca se defășoară în parteneriat cu universitatea „Babeș-Bolyai”

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut