Final de campanie filantropică la Gherla

Noul an școlar a adus bucurii multor copii din municipiul Gherla, mai ales celor care provin din familii sărace.

În urma campaniei filantropice „Donează un ghiozdan – fă un copil să zâmbească”, prin intermediul Asociației Filantropia Ortodoxă – filiala Gherla și Serviciului de Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, s-a adus bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de excluziune socială, eșec sau abandon școlar, cu posibilități materiale reduse, monoparentale sau minori crescuți de bunici sau familia extinsă a acestora, din Gherla și împrejurimi. Timp de o lună s-au colectat fonduri, ghiozdane echipate, la sediul Protopopiatului Ortodox Gherla, care apoi au fost oferite elevilor/ copiilor din medii defavorizate.

„Mulțumim tuturor donatorilor, persoane fizice sau companii din oraș și nu numai, care și-au dovedit solidaritatea și bunătatea și s-au mobilizat, răspunzând prezent dorinței noastre de a schimba destinele acestor copilași. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească jertfa și strădania depusă. Vă mulțumim!”, transmite Simina Ionela Trifan, asistentă socială în cadrul Serviciului de Asistență Comunitară – Protopopiatul Ortodox Român Gherla, cea care a inițiat această acțiune umanitară.

Iată că prin grija unor oameni inimoși, la Gherla și copiii familiilor defavorizate au început noul an de învățământ în condiții bune. Un mare ajutor în condițiile sărăciei actuale în rândul părinților nevoiași.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut