Final de an cu cântec, joc și voie bună la Bonțida

Așa cum ne-au obișnuit deja, edilii comunei Bonțida la fiecare sfârșit de an organizează tradiționalul spectacol folcloric cu participarea celor mai bune formații artistice din localitate. În acest an evenimentul are loc miercuri, 28 decembrie, ora 17:00, în sala Centrului Cultural, reabilitat recent prin grija administrației locale.

Reprezentația este organizată de Primăria comunei Bonțida și Asociația folclorică „Codrișorul” și se află deja la ediția a XII-a. Programul cuprinde cântece populare, colinde, muzică  corală, dansuri populare  și, nu în ultimul rând, recital de poezie. Deci, un repertoriu bogat cu care gazdele doresc ca la finalul unui an bogat în realizări edilitare să ofere publicului momente de destindere și speranțe într-un an nou fericit  cu multă sănătate și bucurii.

Asta doresc și interpreții serii. Începem cu Corala „Armonia” a Bisericii Ortodoxe Bonțida, condusă de Augustin Moldovan,  talentații jucăuși ai cunoscutului Ansamblu de dansuri populare „Codrișorul”, coordonat de Mihai Rusu și soliștii de muzică populară Cecilia Coloji, Ioan Loșonți, Ioana Toader, Daniela Crișan, Adela Mocean, Daria Aștilean și Darius Aștilean. Paul Cengheri va susține un recital  la vioară, iar poetul bonțidean Alexandru Blaga va recita câteva din creațiile sale recente. Acompaniamentul muzical va fi susținut de Darius Chiorean – saxofon și Ianis Bako – orgă.  Un potpuriu muzical pe gustul amatorilor de folclor din comuna de pe Valea Someșului Mic, unde în noaptea de Revelion nu va lipsi obișnuitul foc de artificii, mult așteptat de toți  locuitorii, dar, mai ales, de copiii. Va fi o trecere în  Noul An cu multă voie bună și speranțe într-un viitor și mai bun.

Trebuie să mai amintim și frumoasa inițiativă a primarului Emil Cârhaț comunei Bonțida de a expedia fiecărei familii o felicitare de sărbători cu urările de bine, obișnuite în aceste zile de sfârșit de an. Domnia sa așa procedează de când a fost ales prima oară în fruntea comunei.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut