Festivități scurte la începerea noului an școlar, la Gherla

În municipiul Gherla în așa fel au fost planificate festivitățile prilejuite de începerea noului an de învățământ, încât să nu se suprapună orele la care școlile au organizat astfel de evenimente, ele fiind onorate și de primarul Ovidiu Drăgan.

În cele patru licee și la Școala Gimnazială Nr. 1 aceste adevărate serbări s-au desfășurat în condițiile respectării regulilor sanitare și de distanțare impuse de pandemie, accesul părinților fiind permis numai la clasele pregătitoare. Una din cele mai mari unități de învățământ din localitate, Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” a îmbrăcat haine de sărbătoare, festivitățile scurte având loc în trei locații, discursul de deschidere fiind rostit de directoarea prof. Corina Iftinca. În cuvântul său, aceasta a scos în evidență rolul educației în formarea generațiilor următoare, dar a și atras atenția elevilor și cadrelor didactice asupra importanței prevenirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

De altfel, la intrarea în cele trei clădiri ale liceului gherlean au fost amenajate puncte special cu dezinfectante, fiind verificată și purtarea măștilor de protecție, așa cum se cere în toate instituțiile locale.

Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” numără peste 1000 de elevi, dispensați în nu mai puțin de 60 săli de clasă. Elevii din clasele pregătitoare sunt repartizați într-o clădire separată (Școala Aplicație, cum a fost denumită pe vremuri), unde dispun de condiții bune de instruire. În timpul vacanței de vară au fost reîmprospătate și completate materialele didactice, o parte din manuale fiind deja asigurate. Cele 80 de cadre didactice au preluat clasele și laboratoarele, totul fiind pregătit pentru buna derulare a procesului de învățământ. La fel, au fost zugrăvite și igienizate sălile de clasă, iar sala de sport și baza sportivă din curtea interioară au fost puse la punct.

Avem o veste foarte bună cu privire la reabilitare sediului Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla – ne-a spus cu  mare satisfacție directoarea Corina Iftinca. Prin grija Primăriei au fost accesate fonduri pentru modernizarea școlii, care pe lângă lucrările de mansardare prevede și instalarea unei centrale termice (a și fost timpul!), în prezent sălile de clasă fiind încălzite cu sobe de teracotă. Macheta clădirii reabilitate a fost deja publicată și adusă la cunoștința gherlenilor.

Într-adevăr, ar fi o mare realizare a edililor gherleni.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut