Festivalul Internațional Transilvania Fashion 2022 | Un eveniment cu ecouri naționale și internaționale!

  • 9-11 septembrie * Esplanada Centrului de Cultură Urbană Casino *

Suntem în fața primei zile a celei de a 2-a ediții a Festivalului Internațional Transilvania Fashion-producător dr. Matei Miko; director artistic Alin Gălățescu; președinte Romanian Fashion Council și președinte executiv al European Fashion Council Anca Elena Bălan-, deschiderea-20:00- aparținându-i cunoscutului designer Cătălin Botezatu. Nu este singurul în această seară de vineri, 9 septembrie, nu intru în amănunte, surprizele sunt multe și însemnate.

Cele 3 zile de festival de modă propun peste 45 de colecții, un număr impresionant de modele-peste 80!, conceptul în sine reflectând sistemul modei în România, propunând în același timp, și un amplu dialog al modei românești cu cea din sistemul internațional. Astfel, pe lângă designerii români-Cătălin Botezatu, Tudor Halanțiu, Varga Kinga, Raluca Soare, Aleha Toncea, ca să amintesc câțiva-vor fi prezenți colegi din Ucraina, Italia, Olanda, Anglia, Republica Moldova și Bulgaria. Sunt în măsură să vă prezint câțiva dintre invitații ediției 2022, și voi începe cu italianul Liborio Capizzi (pentru prima dată în țara noastră; colecția lui este un omagiu adus Miresei lui Dracula), apoi Claudia Rawlings (Londra), Diana Cholakova (Bulgaria), Andrew Byfeld (Olanda), Yulia Korolova, Oleksandra Piskun (ambele din Ucraina), Dima Makeev (tot Ucraina, numai că…; Dima Makeev este pe…front!, el va fi prezentat de cele două asistente ale sale), Evgheni Hudorojcov (Republica Moldova), mă opresc aici, cu speranța că veți onora festivalul de modă în toate cele 3 zile.

Cum suntem la început de Transilvania Fashion Festival 2022, vă supun atenției câteva puncte de vedere, pertinente…

Alin Gălățescu: Este, trebuie să recunoaștem acest lucru, un International Fashion Festival , evenimentul capătă amploare cu fiecare ediție nouă. Fiecare seară propune designeri români și internaționali, vă pot spune că selecția a fost riguroasă, am avut de ales din peste 200 de solicitări. Un alt punct de interes este cel al prezenței studenților universităților și facultăților de profil din România, din Cluj-Napoca, București, Arad, Timișoara, Oradea, în timp ce de peste hotare sunt de amintit studenții din Chișinău, respectiv Kiev.

Anca Elena Bălan: Acest eveniment are o componență importantă grație promovării celor care urcă pe scenă. Imaginea evenimentului se propagă nu numai în România, ci și peste hotare. În ultimii 2 ani, puține țări au organizat live evenimente de profil. Dar cele mai bune au fost cele din România, spectacole de culoare și suntem la superlativ și nu o spun numai eu. Drept urmare, designerii prezenți la precedentele ediții Transilvania Fashion au fost invitați la mari gale de modă în Europa și nu numai.

Dr. Matei Miko: Este dorința noastră de a crea un eveniment care să nu fie uitat, care să rămână în memoria afectivă a celor care vor fi prezenți în toate cele trei serii. Nu ascund faptul că este un efort mare, efort material și financiar, efort uman, totul pentru ca oaspeții noștri, publicul, toți să se simtă bine, să se bucure de vizibilitatea și notorietatea pe care o merită.

Cătălin Botezatu: Este singurul festival în sensul adevărat al cuvântului. Sunt 3 zile pline și dense, în care veți vedea tot altceva. Este meritul dr Matei Miko de a fi reușit acest lucru, de a aduce pe același cat walk, nume de referință ale modei autohtone și internaționale. Este lăudabilă prezența colegilor noștri din Ucraina, un efort și pentru ei de a fi alături de noi.

Cred că v-am trezit interesul. Nu vă rămâne decât să onorați evenimentul. Și mai este ceva, un ceva la fel de important, totul e ca și vremea să țină cu Transilvania Fashion Festival 2022!

Demostene Sofron

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut