Festivalul Internațional „Puck”: 20 de spectacole la ediția cu numărul 20

Se apropie cu pași repezi o nouă manifestare amplă în sfera culturii în orașul nostru. Evident, e vorba de Festivalul Internațional „Puck” care anul acesta ne va aduce nu mai puțin de 20 de reprezentații dar și alte evenimente conexe, pentru publicul larg.

Între 17 și 21 octombrie, artiști din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Iași, Sibiu, Timișoara, Alba Iulia și București își dau concursul pentru buna dispoziție a celor mici și mari deopotrivă. De asemenea, vor fi prezenți oaspeți de la Chișinău, dar și din Ungaria (Szombathely) și Grecia, cu reprezentanții dintre cele mai atractive.

Festivalul cuprinde și în acest an o secțiune dedicată studenților la actorie. Astfel, ne vom întâni cu studenții de la UNATC „I. L. Caragiale” din București, studenții FTF din cadrul UBB și studenții Universității de Arte din Târgu Mureș (secția română).

Totodată, Festivalul Internațional Puck va prilejui și două lansări de carte. Marți, 18 octombrie, de la ora 18, în foaierul Teatrului de Păpuși „Puck” va fi lansat volumul „Ariel din spatele scenei”, coordonat de Raluca Sas-Marinescu și Elisabeta Pop, iar joi, 20 octombrie, de la ora 18, în aceeași locație va avea loc lansarea volumului „Monografie: 70 de ani de teatru de păpuși la Cluj-Napoca”.

Festivalul Internațional Puck este realizat de Teatrul de Păpuși „Puck” cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și a Departamentului pentru Relații Interetnice. Spectacolele vor fi găzduite de Teatrul Național Cluj-Napoca (TNC), Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” (ANGMD), Casa de Cultură a Studenților (CCS), Cercul Militar, Facultatea de Teatru și Film (FTF) a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB), precum și de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Programul complet al festivalului îl putem consulta accesând https://puckinternationalfestival.com/program/.

Biletele se achiziționează la intrarea la spectacole. Rezervările se pot face online, accesând linkul  http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Iulia GHIDIU

Foto: Alin Zelenco

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut