Festivalul Internațional “George Enescu” 2023: Alte trei concerte extraordinare la Cluj-Napoca

Duminică, 3 septembrie de la ora 19:00, în Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima, două câștigătoare ale Concursului Internațional George Enescu 2022, Maria Marica (vioară) și Alexandra Segal (pian) vor susține un recital romantic cu lucrări de Clara și Robert Schumann și Johannes Brahms. Maria Marica este marea câștigătoare a Concursului Internațional George Enescu 2022, la Secțiunea Vioară, finală în care a impresionat cu interpretarea Concertului în re major pentru vioară și orchestră op. 77 de Johannes Brahms. Artista s-a născut la Cluj-Napoca, România, într-o familie de muzicieni, și a început să studieze vioara la vârsta de șapte ani. În prezent este îndrumată de David Grimal la Universitatea de Muzică din Saarbrücken. Pianista israeliană Alexandra Segal a câștigat premiul I în finala de pian a Concursului Internațional George Enescu 2022, interpretând Concertul nr. 3 în do major pentru pian și orchestră op. 26 de Serghei Prokofiev.

Vineri, 8 septembrie, de la ora 19:00, în Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima, câștigătorul Concursului Internațional George Enescu 2022 secția violoncel, Benjamin Kruithof, va susține un recital alături de pianista română Daria Ioana Tudor, având în program lucrări de Ludwig van Beethoven, Benjamin Britten și Franz Schubert. Benjamin Kruithof a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2022, Secțiunea Violoncel, după o Finală în care a interpretat Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră op. 104 de Dvořák. Benjamin cântă la un instrument din secolul al XVIII-lea, realizat de lutierul italian G.B. Guadagnini, care îi este pus la dispoziție de Universitatea de Arte din Berlin. Daria Ioana Tudor este semifinalistă în cadrul Concursului Internațional George Enescu 2022, Secțiunea Pian.

Sâmbătă 9 septembrie, de la ora 19:00, în Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima, publicul va avea ocazia să îl întâlnească pe unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți la mandolină din lume, israelianul Avi Avital, care vine la Cluj-Napoca alături de pianistul Omar Klein. Cei doi au pregătit un program cu compoziții proprii, lucrări de Johann Sebastian Bach dar și momente de improvizație. Avi Avital este recunoscut ca fiind cel mai bun interpret din lume. Este primul solist de mandolină care a fost nominalizat pentru un premiu Grammy pentru muzică clasică. Pasionat și „exploziv de carismatic” (New York Times) în interpretarea live, este o forță motrice în spatele revigorării repertoriului de mandoline. Omer Klein este un pianist israelian născut în 1982 și stabilit la New York din 2006, al cărui stil prezintă o fuziune de jazz şi muzică tradiţională din Israel şi nordul Africii. Albumul său, Rockets on the Balcony, a fost desemnat de revista Downbeat ca albumul lunii în decembrie 2010.

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut