Festivalul Internațional de Film Transilvania | Un Talent Lab pentru tinerii cineaști

Venind în întâmpinarea tinerilor regizori, scenariști sau producători din România sau Republica Moldova, absolvenți ai unei facultăți de profil sau cu o minimă experiență în domeniul cinematografic, organizatorii TIFF anunță deschise înscrierile în cadrul atelierului Transilvania Talent Lab (TTL).

Inițiativa a luat ființă în urmă cu 10 ani tocmai pentru a oferi un sprijin noii generații de cineaști cu potențial în dezvoltarea unor proiecte aflate în diferite faze de producţie. După primele patru ediții de succes, o bună perioadă de timp proiectul s-a concentrat pe formarea și profesionalizarea celor interesați de programarea și managementul sălilor de cinema, iar acum revine, iată, în formatul inițial.

Atelierele din cadrul Transilvania Talent Lab vor avea loc în perioada 21-25 iunie. Timp în care 12 tineri pasionaţi de film cu vârsta de până în 35 de ani vor parcurge toate etapele realizării unei producții cinematografice. Vor participa la proiecţii speciale din cadrul festivalului, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, producţie, surse de finanțare, marketing, platforme streaming sau strategii de festival. Totodată, Talent Lab le va oferi ocazia de a-și face cunoscute propriile proiectele specialiştilor din industrie, deopotrivă români şi străini, prezenţi anul acesta la TIFF.

Transilvania Talent Lab se reinventează dar, de fapt, revine la misiunea inițială, aceea de a-i ajuta pe cei tineri să-și găsească mai ușor drumul, să aibă parte de un ghidaj profesionist din partea unor experți și cineaști deja apreciați pe plan internațional. Schimbările majore din ultimii ani (influența platformelor de streaming în tot ciclul realizării filmelor, explozia de filme independente, realizate fără ajutor de la CNC, diversificarea genurilor abordate în filmul românesc) ne-au convins că e oportun să continuăm investiția în educația tinerelor talente, cu atât mai mult cu cât, an de an, apar filme remarcabile care confirmă pe plan internațional și arată că România este în continuare pe val. Obiectivul TTL în următorii ani este acela de a deveni un program tailor-made care să se desfășoare pe durata întregului an, prin care TIFF să  sprijine dezvoltarea celor mai bune proiecte prezentate în TTL”, a declarat Tudor Giurgiu, preşedintele festivalului.

Înscrierile pentru Transilvania Talent Lab se pot face până în data de 3 iunie, accesând www.tiff.ro și urmând paşii aplicaţiei electronice: https://tiff.ro/inscrieri-transilvania-talent-lab.

Regulamentul complet poate fi consultat aici: https://tiff.ro/ttl/regulament.

Foto: TIFF 2021

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut