Femeie grav rănită în urma unei explozii

O femeie de aproximativ 50 de ani care a fost surprinsă, luni, de o explozie produsă în locuinţa proprie a fost salvată de pompierii clujeni, deşi aceasta nu mai prezenta semne vitale.

„Mai multe mijloace pentru stingerea incendiilor şi două echipaje SMURD au fost alertate ca urmare a unui apel de urgenţă ce anunţa producerea unei explozii în urma unor acumulări de gaze, într-o casă de locuit din localitatea Popeşti Deal, comuna Baciu. (…) În momentul sosirii pompierilor la faţa locului au găsit o femeie fără semnale vitale, care fusese scoasă de aparţinători în afara locuinţei şi-i aplicau masajul cardiac extern, precum şi câteva focare minore în interiorul casei. Pompierii au continuat suportul vital de bază până la sosirea echipajelor SMURD, concomitent cu desfăşurarea operaţiunilor de recunoaştere şi stingere a incendiului. Manevrele de resuscitare au fost efectuate împreună cu echipajele SMURD şi au readus în scurt timp semnalele vitale femeii de cca 50 de ani. Aceasta prezenta arsuri la nivelul feţei şi a mâinilor, iar starea generală era gravă, fiind necesară intubarea acesteia. Victima a fost transportată la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

Potrivit sursei citate, suflul exploziei a distrus ferestrele de la parterul imobilului, iar flăcările au mistuit bunurile din bucătăria şi camera situate la parterul casei.

„Cel mai probabil evenimentul a avut la bază o acumulare de gaze de la o butelie de gaz folosită pentru alimentarea unui aparat de gătit”, se mai arată în informarea ISU Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut