Femeie din Camerun, depistată cu ședere ilegală în județul Cluj

Polițiștii de imigrări din Cluj au depistat o femeie în vârstă de 27 de ani, din Camerun, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere.

„În urma verificărilor efectuate, au stabilit că aceasta a intrat legal în România, în baza unei vize de lungă ședere în scop de studii, iar la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre și nici nu a făcut demersuri în vederea prelungirii dreptului de ședere. De asemeni, în perioada cât s-a aflat pe teritoriul României, a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, ulterior solicitând o formă de protecție internațională în țara noastră. Întrucât cererea sa a fost respinsă în procedura de azil, avea obligația de a părăsi teritoriul României în termen de 15 zile, măsură care nu a  fost respectată” – informează Serviciul pentru Imigrări Cluj.

Ca urmare a celor constatate, pe numele femeii a fost emisă o decizie de returnare sub escortă. Cameruneza a fost condusă la Centrul de Cazare pentru Străinii luați în Custodie Publică Arad până la îndepărtarea de pe teritoriul României. La ieșirea din țară, pe numele său va fi instituită măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut