„Fără sprijinul primăriei, jumătate din școlile clujene ar trebui să se închidă”

Primarul Emil Boc a declarat luni, că fără sprijinul din primărie, jumătate din școlile clujene ar trebui să se închidă, iar celelalte să își reducă cu jumătate activitatea. El a făcut această afirmație în cadrul ședinței de Consiliu Local în care a fost votat programul „O masă „caldă în patru școli din municipiul Cluj-Napoca.

„Fără sprijinul primăriei, jumătate din școlile clujene ar trebui să se închidă, iar celelalte să își reducă cu jumătate activitatea. Anul acesta suma pe care o investim la Cluj în educație este de 52 milioane euro. Din acești bani, 11,8 milioane vin de la bugetul central, diferența de 40 milioane euro vine de la bugetul local. Pentru noi, susținerea educației nu a fost, nu este și nu va fi niciodată un moft, ci o necesitate, pentru că pornim de la lucrurile elementare Investițiile în educație se fac acum, iar beneficiile se văd pe termen mediu și lung. Dacă menținem aceste investiții în educație la un nivel record în România vă asigur că rezultatele le vom culege pe termen mediu și lung, menținând Clujul (n.red în top) ca oraș atractiv atât în materie de slujbe bine plătite, cât și în materie de calitate a vieții”, a declarat Emil Boc.

Primarul a mai arătat că din acești bani, 10 milioane euro merg la creșe, aproape 19 milioane euro merg înspre ceea ce înseamnă finanțare de bază plus complementară. „Avem finanțare de bază plus programele cu vouchere educaționale, partea de transport, burse și alte programe, inclusiv cel care se referă la masa caldă”, a mai spus Emil Boc.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut