Fântâna arteziană din Parcul Central, dotată cu un nou sistem de iluminat

Fântâna arteziană din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” a fost dotată cu un nou sistem de lumini, fiind o nouă atracție pe timp de noapte pentru cei care aleg să se plimbe prin această zonă de relaxare. Primele probe tehnice pentru iluminatul arhitectural au fost făcute marți seara iar inaugurarea noului sistem este programată pentru săptămâna viitoare.

Investiția a constat în amplasarea unor sisteme de iluminat echipate cu tehnologie LED în dreptul fântânii arteziene.

Sistemul de iluminat arhitectural pentru fântână este format din 28 de aparate de iluminat și sistem de control. Valoarea totală a investiției se ridică la 71.389,21 lei (plus TVA), adică circa 15.000 de euro. Toate aparatele de iluminatdin interiorul fântânii sunt cu control RGB-W, ceea ce permite un control dinamic al culorii luminii.

Sistemul de control inteligent (de tip MDX-Ethernet) oferă posibilitatea realizării multiplelor scenarii de iluminare și culoare într-un interval de timp ales. De asemenea, prin utilizarea unui sistem de control specific, există posibilitatea și de setare a unei lumini monocrome.

Obiectivul investiției îl reprezintă creșterea nivelului de atractivitate a spațiului public pe timpul serii/ nopții în zona Parcului Central, prin punerea în valoare a fântânii, monument istoric de categoria B. De asemenea, stimulează dezvoltarea economică prin continuarea vieții urbane în areal și după lăsarea serii, oferind un plus de frumusețe zonei în care este amplasată stârnind interesul prin vizitare”, se arată în proiectul care a stat la baza investiției.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut