Extinderea alimentării cu apă și canalizare în Huedin și în satele învecinate, finalizată

Consiliul Județean Cluj anunnță că împreună cu Compania de Apă „Someș” au finalizat investiția din fonduri europene care a vizat extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare din orașul Huedin și din alte șapte localități învecinate: Brăișor, Aluniș, Șaula, Izvoru Crișului, Morlaca, respectiv satele Fildu de Jos și Almașu din județul Sălaj.

În ceea ce privește orașul Huedin, investiția a vizat, conform contractului de lucrări, reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime totală de circa 13,6 km, acoperind 26 de străzi. Totodată, rețeaua de canalizare a fost extinsă pe alte 18 străzi, însumând aproape 9 km.

De asemenea, în cele șapte sate situate în sistemul „Huedin rural” rețelele de apă au fost extinse și reabilitate pe o lungime de aproape 23 km. În plus, au mai fost realizate trei rezervoare și o stație de pompare a apei.

Valoarea autorizată a investiției a fost de 26.953.123 de lei, banii fiind asigurați din grantul european în valoare totală de 355,6 milioane de euro, obținut de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

Acesta este cel de-al doilea contract de lucrări pe apă, din fonduri europene, pe care l-am finalizat, după cel de la Dej. Am demarat deja procedura de recepție a lucrărilor executate. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât investiția va genera numeroase beneficii, contribuind la creșterea calității vieții locuitorilor din zonă și la sporirea atractivității investiționale a acesteia”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.  

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut