Externalizarea serviciului de iluminat public la Gherla

În ultimii ani pe raza municipiului Gherla s-a îmbunătăţit mult iluminatul public prin modernizarea reţelei. La ultima şedinţă a Consiliului Local a fost adoptată o hotărâre  cu privire la externalizarea serviciului de iluminat public, ceea ce înseamnă că, în acest domeniu, competenţa exclusivă o are administraţia locală. Adică, dezvoltarea, modernizarea, monitorizarea şi controlul funcţionării iluminatului public intră sub coordonarea Primăriei, ceea ce înseamnă şi gestionarea acestor servicii.

Pe raza municipiului Gherla şi în cele trei sate componente – Hăşdate, Silivaş şi Băiţa – sunt 1725 stâlpi de electricitate, din care 180 cu becuri LED. Reţeaua stradală se extinde pe nu mai puţin de 54,35 kilometri. În urma hotărârii Consiliului Local, în curând se vor înlocui în totalitate proiectoarele cu lămpi halogen cu echivalente sursei LED. Treptat se va introduce peste tot tehnologia LED (unele comune, cum este Iclodul, deja o au) în iluminatul public, prin care se vor reduce substanţial consumurile energetice şi implicit se va înlesni orientarea economiilor astfel realizate către diverse investiţii. Acesta a şi fost scopul externalizării, hotărâtă de consilierii locali.

În ultimii ani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Gherla, în localitate au fost executate investiţii importante în domeniul iluminatului public, pe lângă zona  centrală punândi-se accent şi pe străzile sau uliţele de la periferie, unde, ca urmare a acestor măsuri, a scăzut numărul infracţiunilor comise în timpul nopţii.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie