Expoziție de acuarelă Cornel Vana, la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda organizează, în perioada 1-29 Octombrie, expoziția personală de acuarelă semnată Cornel Vana, pictor de excepţie şi artist de marcă, a cărui creaţie este recunoscută pe plan naţional şi internaţional.

Expoziția ”România pusă în ramă” poate fi vizitată zilnic, de luni până vineri, între orele 7,30- 17,45, intrarea fiind gratuită.

Cornel Vana s-a născut în 10 Martie 1957 în Cacova Ierii, comuna Iara (județul Cluj) și locuiește de zeci de ani în municipiul Turda. Este absolvent al Școlii Populare de Artă Cluj (1980). Din 1985, când a debutat cu expoziția sa personală în Sala Expo din Turda, are sute de expoziții personale ducând numele Turzii atât în alte orașe din România, cât și peste hotare. Lucrările sale au fost prezentate şi apreciate în galerii de artă și la Târguri Internaţionale de Artă din Turda, Cluj-Napoca, Tîrgu-Mureș, Satu-Mare, București, Chișinău, Alba-Iulia, Florența, Sinaia, Londra, Budapesta, Angouleme, Puylarens și Salle de Breffroi (Franța), Sălciua, Sibiu, Teiuș, Tg Jiu, Sighișoara, Albac, Hunedoara, Baia Mare, Avrig, Bacău, Dej, Sângeorz, Osnabruck și Loningen Volksbank (Germania), New York și Denver (SUA), Olostrom, Solvesburg, Vaxjo și Malmo (Suedia) etc.

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, în 2018, a participat cu lucrări la evenimentul intitulat ”O sută de artiști pentru România”, desfășurat la Sala Parlamentului din București. A fost invitat și a participat la numeroase tabere de creație și a participat la mai multe simpozioane de artă. În perioada 2006 – 2010 a fost Guvernatorul Societății Culturale Filarmonia Turda.

Lucrările sale ilustrează și coperțile a peste 30 de cărți de poezie ale unor cunoscuţi autori. A publicat volumele de poezie: “Cel care îşi numără paşii”, “Rosturi”, ,,Monografia Cacova Ierii”, “Păpuşa din iarbă”, ,,Și tu locuieşti în rana mea”, dar și numeroase albume de artă plastică cu lucrările sale. Este membru al cenaclurilor “Pavel Dan” şi “Quo Vadis” din Turda şi “Octavian Goga” din Cluj-Napoca. Este membru VISARTA, membru al Asoociației Artiștilor Plastici Cluj și colaborator al mai multor asociații și uniuni de creație din țară. Lucrările sale apar în antologiile “Dor de dor”, “Simfonia luminii” Cenaclul literar “Octavian Goga” Cluj- Napoca 2010, “Peregrini prin timp”, “Scriitori clujeni”. Distins de “American Biographical Institute” în 2001.

Este Cetăţean de onoare al comunei Iara, deține Diploma de Excelenţă a Clubului Rotarienilor, Diploma de “Artist al anului” (2006), Diploma specială pentru promovarea imaginii municipiului Turda (Primăria Turda). A fost onorat cu 50 de diplome oferite de instituții de cultură și persoane fizice pentru activități culturale, tabere de creație sau alte contribuții aduse culturii naționale.

Personalitate complexă, Cornel Vana implicat și în numeroase activități caritabile pentru susținerea comunității turdene și activități ale orașului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut