Eveniment privat, întrerupt de polițiștii clujeni

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, au întrerupt, sâmbătă, 31 octombrie, în jurul orei 03:20, o petrecere privată cu 22 de persoane, desfășurată pe raza municipiului.

Potrivit IPJ Cluj, polițiștii au identificat organizatorii evenimentului, în cauză cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 52.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, precum și 28 de sancțiuni în valoare de 51.000 de lei pentru încălcarea a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pe fondul evoluției numărului de îmbolnăviri cu virusul Covid-19, peste 400 de forțe au acționat pe raza județului Cluj, în vederea verificării gradului de respectare a măsurilor și înterdicțiilor impuse în contextul stării de alertă.

Sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii clujeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale și  mijloace de transport persoane. În cadrul activităților derulate, au fost legitimate 846 de persoane și verificate peste 150 de societăți comerciale și peste 250 mijloace de transport persoane.

În urma abaterilor la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, 150 dintre acestea fiind aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor individuale de protecție.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut