Eveniment online: Căutarea unei planete cu atmosferă și apă în stare lichidă

Pasionații de astronomie sunt invitați de Agenția Spațială Română (ROSA) la o întâlnire online cu Elisabeta Petrescu, astronom la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Evenimentul – organizat de ESERO (o colaborare între Agenția Spațială Europeană (ESA) și ROSA) – va avea loc vineri, 22 mai, de la ora 15:00, și va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook ESERO România (www.facebook.com/esero.romania/). Tema discuției va fi căutarea unei planete cu atmosferă și apă în stare lichidă.

„Când vom putea călători printre stele, vom petrece cu siguranță vacanțe și pe alte planete. Pentru o pasiune ca pescuitul, în primul rând ai nevoie de pești, adică de viață. Ce condiții trebuie să îndeplinească o planetă telurică pentru a avea atmosferă respirabilă, o temperatură suportabilă, apă în stare lichidă și viață avansată, dacă nu vrem să pescuim bacterii? Stelele ne vor da răspunsul la aceste întrebări cu mult înainte să putem merge până la ele. În prezentare, vom afla cum putem descoperi dacă o stea are planete, câte tipuri de planete există, care este zona de optim, cum putem detecta atmosfera și dacă aceasta poate să susțină viață” – au anunțat organizatorii.

M. T.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *