Eveniment comemorativ | Sub semnul „Myosotis”

Joi, 28 aprilie, în sala Reduta a Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca a avut loc evenimentul comemorativ Nu-mă-uita, un omagiu adus armenilor care și-au pierdut viața în timpul genocidului din 1915.

Manifestarea a inclus vizionarea peliculei „ELMAS” (regie, montaj, sunet – Armine Vosganian, cameră – Andrei Cristian Vlădescu), care prezintă, de fapt, prin vocea doamnei Elmas Simigian, povestea de viață a ultimei familii de supraviețuitori armeni ai masacrului din Primul Război Mondial, refugiate în București.

Totodată, am urmărit prestația emoționantă a corului cameral Armenopolis din Gherla, sub bagheta dirijorului Molnár Árpád, care a interpretat cinci piese muzicale în limba armeană, totul culminând cu Tatăl Nostru, moment în care cei prezenți s-au ridicat în picioare, în semn de respect și smerenie.

În deschidere au luat cuvântul: dr. Tudor Sălăgean – manager Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Institutul de Armenologie UBB, dr. Vákár István – vicepreședinte CJC, E.S. dr. Sergey Minasyan – Ambasadorul Republicii Armenia în România. Evenimentul a fost moderat de Karen A. Sebesi – președinte UAR Cluj.

Cu ocazia manifestării comemorative, organizatorii au înmânat diplome de excelență mai multor oameni de presă și colaboratori apropiați de comunitatea armenilor, ca „distinsă recunoaștere a sprijinului acordat pentru promovarea culturii și tradițiilor armene”.

Parteneri: Consiliul Județean Cluj, Institutul de Armenologie al UBB, Ambasada Republicii Armenia în România.

Text și foto: Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut