Eveniment | Începe Festivalul WonderPuck!

Între 9 și 11 septembrie, Festivalul Stradal WonderPuck revine în centrul atenției cu a 6-a ediție! Peste 50 de evenimente artistice vor anima scenele din Cluj și Bonțida, cu experiențe unice pentru întreaga familie!

Spectacole de teatru de păpuși, artiști pe picioroange, ateliere, păpuși gigant, concerte și multe altele ne așteaptă în perioada 9-11 septembrie în Piața Unirii, în curțile Muzeului de Artă Cluj și a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, precum și în curtea Castelul Bánffy de la Bonțida, anunță organizatorii în comunicatul de presă.

Nu mai puțin de 8 țări vor participa cu momente artistice inedite – vorbim aici de spectacole din Australia, Brazilia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, România și Ungaria.

În apropierea festivalului, vă facem cunoscute câteva dintre reperele acestei ediții:

Decor cu trimiteri la un univers fantastic

O noutate a ediției este decorul conceput de studenții de la Facultatea de Arhitectură si Urbanism din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN). Proiectul intitulat WonderSpace a fost realizat în cadrul cursului de Studiul formelor, sub forma unui cadru ambiental și scenografic adaptat temei „O poveste fără sfârșit”, cu trimiteri către un univers fantastic, oniric. O parte din planșele și machetele realizate pe parcursul proiectului au fost expuse la ediția din acest an a Muzeului Păpușilor, se arată în comunicat.

Spectacol pe acorduri de saxofon din Brazilia

Fabio Parpinelli și micul său prieten, Miúdo sunt protagoniștii reprezentației „Rămășițe poetice”, produsă de compania Cia Patética de Teatro din São Paulo, Brazilia. Aceștia vor crea o atmosferă memorabilă, pe acorduri de saxofon, duminică, 11 septembrie, de la 12 și de la 16.15, în Piața Unirii.

Arii de operă, muzică clasică, lecții de zbor…

Compania Trioche din Italia va aduce spectacolul de operă și muzică clasică intitulat „Troppe Arie”, regia artistică semnată de Rita Pelusio, vineri, 9 septembrie, de la ora 20, în Piața Unirii, și sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 19, la Muzeul de Artă Cluj. Din Ungaria vine compania TrappTop Flotta care ne învață „Lecția de zbor”, în Piața Unirii, sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 17 și duminică, 11 septembrie, de la ora 11, iar Circul marionetelor „DaSilva”, în regia lui Ray DaSilva, prezentat de compania britanică Noisy Oyster ne va spune povestea revenirii la viața de spectacol a unui grup de marionete istorice.

Mai sunt multe surprize…programul complet al evenimentelor îl putem consulta accesând http://www.wonderpuck.eu/program-6/.

Proiectul WonderPuck este realizat de Teatrul de Păpuși „Puck”, Asociația ESUA, Clubul Lions, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și a Administrației Fondului Cultural Național.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut