Eu, Vera Dan

*9 februarie – 5 martie*

În această perioadă ne bucurăm de o efervescență a manifestărilor la Muzeul de Artă clujean, încă o expoziție va fi inaugurată pe simeze. Artista Vera Dan ne propune de această dată proiectul sugestiv Eu, Vera Dan, cuprinzând o selecție de lucrări din îndelunga sa activitate.

Vernisajul va avea loc joi, 9 februarie, de la ora 18:00, în prezența curatorilor prof. univ. dr. Dorel Găină și jurnalistul Demostene Șofron. Evenimentul se va bucura de o adevărată simfonie a artelor, prin momentul muzical susținut de soprana Daniela Mureșan Chișbora și tinerii membri ai asociației Derzelas, Boti Frigur și Ionuț Bogdan, coordonați de mezzosoprana Liliana Mattei Ciucă.

Vera Dan este absolventă a Universității de Arte și Design „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, secția Pedagogia Artelor cu Magna Cum Laude și membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Cluj. A studiat cu maestrul Aurel și Maria Ciupe, Cseh Gustav, Ioan Rusu, Ioana Antoniu și Radu Șerban.

De asemenea, artista este cunoscută pentru tehnica picturii pe pănușă, pe care a brevetat-o în anul 2000, fiind prezentă la numeroase expoziții din țară și străinătate.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut