Erik Lincar: Ne va aștepta infernul la București, dar am încredere că jucătorii vor rezista presiunilor”

U Cluj pornește cu prima șansă în partida, de duminică, cu Dinamo București, la adăpostul avantajului de două goluri obținut în prima manșă a barajului. Antrenorul Erik Lincar, dar și managerul sportiv al clubului, Gabriel Giurgiu, au declarat, la conferința de presă susținută joi, că sunt conștienți de tensiunea uriașă a acestui meci, dar și că sunt încrezători că U Cluj va promova pe prima scenă fotbalistică a țării.

„Știe toată lumea ce presiune apasă pe acest joc. Am zis deja de la jocul tur, presiunea va fi pe ambele echipe și cred eu că asta va continua să cântărească și în acest joc de la București, de pe Stadionul Ștefan cel Mare. Sincer mi-aș fi dorit ca lumea să fie mai neutră în declarații. Ceea ce vreau să spun este că acest club are o tradiție de peste 100 de ani și trebuie respectat mai mult. Nu e vina acestui club că a ajuns să joace un meci de baraj cu Dinamo și noi chiar ne dorim să promovăm în Liga 1 și considerăm că această echipă merită să fie la Liga 1, mai ales prin prisma suporterilor care au venit în număr mare în ultimul timp pe acest stadion. Le mulțumesc încă odată. Poate la un moment dat lumea nu a înțeles mesajul meu, dar m-am bucurat enorm când am reușit să joc cu 20.000 de mii de suporteri în tribună la cele două jocuri importante pentru noi, cu FC Hermannstadt și cu Dinamo.

În altă ordine de idei, este adevărat, întâlnim un adversar foarte puternic. Nu cred că locul celor de la Dinamo era să joace acest meci de baraj. Consider că au jucători foarte, foarte interesanți, pe care mi-aș fi dorit să-i antrenez, dar vedeți, printr-o situație conjuncturală s-a intrat într-o zonă psihologică din care a fost foarte greu să mai iasă. E adevărat că în iarnă au adus jucători de valoare, care la multe cluburi au făcut performanță și zic eu, e o echipă care până la urmă ar fi avut forța să evite acest joc de baraj. Individual, știm foarte bine că sunt jucători excelenți și aici mă refer la un Matei, la un Pierret, la un Ivanov.

În același timp, nu cred că cineva are dreptul să ne subestimeze și pe noi și aici aș vrea să fac doar o mică remarcă. Am avut un om mai puțin din minutul 72. Dinamo a avut un om în plus și nu știu dacă și-a creat după acel moment o situație foarte clară de a marca și noi am reușit să marcăm în minutul 82, care sper să ne ajute în obținerea obiectivului. Cu siguranță ne va aștepta infernul la București, dar mizez foarte mult pe bărbăția, pe forța grupului, care am spus că va face diferența în acest dublu meci cu cei de la Dinamo și am mare încredere că ei vor fi puternici și că vor rezista tuturor presiunilor care vor fi în acea seară.”

Știu să pierd și nu voi da niciodată vina pe arbitraj, doar că în acest joc cu Dinamo de acasă cred că ei nu au ce să reproșeze arbitrajului, dar eu ce pot să spun este că în minutul 2, Boiciuc scapă spre poartă și e oprit de fundașul central care nu primește cartonaș galben și în minutul 28, ceea ce mă doare pe mine, aici este clar că nu a fost vina centralului, ci a tușierului. Torje îl trage de tricou, grosolan ca la Liga a IV-a, pe fundașul meu stânga și scapă singur cu portarul. Ce se întâmpla dacă marca și era 1-1? Așa ceva nu îmi doresc, sincer. E un fault de Liga a IV-a, o tragere de Liga a IV-a. Respect Dinamo, respect toți jucătorii de la Dinamo, dar nu îmi doresc și ei dacă vor reuși să aibă o evoluție bună, e ok, să câștige, dar nu îmi doresc ca cineva să fie avantajat. Sunt sigur că în România sunt arbitrii care pot fi imparțiali, deși va fi presiune pe toată lumea, dar îmi doresc să fiu arbitrat corect.

Am încercat să-i conving pe jucătorii mei să înțeleagă că jocul pornește de la 0-0, să considere că e doar prima manșă și că mergem la București să obținem un rezultat bun și că a doua manșă se va desfășura la Cluj peste încă o săptămână.

Îmi doresc foarte mult să uităm ce s-a întâmplat sâmbăta trecută și să mergem cu încredere și cu speranță că putem obține un rezultat bun la București”, a declarat Erik Lincar, antrenorul Universității.

„Ultimele 10 zile le-am trăit cu maxim interes, am încercat să fim cu toții alături de echipă, de staff, pentru că e important să ne simtă aproape. Vizavi de motivația financiară, sunt anumite bonusuri pe care le au în contract, sunt anumite extra-bonusuri pe care le pot primi în eventualitatea unei promovări în Liga 1 și sunt convins că nu doar banii contează în momentul acesta, pentru că în momentul în care intri în teren te gândești foarte mult la victorie, la promovare și la ceea ce înseamnă să ajungi în Liga 1 cu ”U” Cluj”, a spus și managerul sportiv al lui U Cluj, Gabriel Giurgiu.

Partida decisivă pentru promovarea/rămânerea în Liga I se va desfășura duminică, de la ora 21.00, pe stadionul Dinamo.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut