Emil Boc: „Trebuie să menținem piciorul pe accelerația vaccinării”

Primarul Emil Boc a vorbit, la începutul ședinței de consiliu local de miercuri, despre situația epidemiologică din Cluj, pe fondul creșterii incidenței de infectare cu coronavirus.

Avem situația sub control, însă trebuie să nu luăm piciorul de pe accelerația procesului de vaccinare.

Salut faptul că Prefectura și DSP ne-au sprijinit să putem deschide inclusiv în malluri centre de vaccinare. De asemenea, organizatorii marilor evenimente publice, toți sunt implicați în susținerea procesului de vaccinare prin multiple modalități. Salut această implicare. Noi am menținut centrele deschise, chiar dacă am redus unele fluxuri, nu am închis, pentru ca cetățenii la orice oră să poată avea acces la vaccin gratuit. Clujul stă bine, este primul oraș din România în materie de vaccinare, peste 50% rata de vaccinare și cred că ne apropiem de 60% dacă îi avem în vedere și pe cei care au trecut prin boală, dar încă mai avem, pentru a fi feriți de un pericol de a apărea din nou o criză medicală determinată de Covid-19. La nivelul Primăriei Cluj-Napoca avem o rată de peste 70% personal medical care s-a vaccinat. Sper ca toate instituțiile clujene să aibă minim 70% rata de vaccinare”, a spus Emil Boc.

El a mai afirmat că în continuare trebuie să ne concentrăm pe convingere, prin susținerea procesului de vaccinare. „Fac în continuare apel la vaccinaare ca fiind cel mai sigur mod de a ține situația sub control”, a mai spus Emil Boc.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut