Emil Boc: „Scenariul de bază – cât mai mulți elevi la școală”

Primarul Emil Boc a declarat, luni, că își dorește și speră ca din 15 septembrie, cât mai mulți elevi să revină la cursuri. .

Edilul a explicat că sunt luate în calcul două scenarii.

„Lucrăm la scenariul în care să se reia activitatea cât mai aproape de cea normală. Pe acest scenariu lucrăm, dacă situația va fi sub control, le vom spune clujenilor că suntem pregătiți să începem școala cât mai aproape de varianta normală. Depinde foarte mult de ce se va întâmpla de astăzi până în 15 septembrie. Probabil că de la nivel național, decizia va fi lăsată la nivel local, în funcție de gradul de evoluție.

Aș vrea ca în 15 sepetmbrie, cât mai mulți elevi să meargă la școală, și dacă se poate, toți.

În această perspectivă, purtăm discuții cu Inspectoratul Școlar, cu acest scenariu de bază, cât mai mulți elevi la școală”, a declarat Emil Boc.

Cel de-al doilea scenariu pe care municipalitatea îl are în calcul este acela conform căruia copiii din clasele mici să meargă la școală, iar cei din clase mai mari să continue cursurile onlîne în paralel cu prezența în clase, adică varianta „hibrid”.

„Scenariul al doilea este acela în care copiii din clasele 0-4 să meargă la școală, pentru ei fiind important să își formeze anumite abilități la începutul activității, iar cu elevii din clasele mai mari să mergem cu varianta hibrid dacă starea de sănătate publică nu va permite prezența tuturor elevilor în școli”, a mai spus primarul.

Luni, și preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat că încă se fac analize cu privire la modalitatea în care se vor desfăşura cursurile în noul an şcolar, subliniind că Guvernul pregăteşte deschiderea şcolilor „pentru orice scenariu”.

„Şcoala va începe în condiţiile pe care ni le va permite evoluţia epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de vicepremierul Raluca Turcan care face analize extrem de serioase – evaluarea infrastructurii, evaluarea cadrelor didactice, distribuţia posibilă a elevilor în clase, studiază sisteme, inclusiv sistemul mixt. Suntem într-o analiză foarte serioasă pentru că nu poţi să creeze o previziune astăzi care să fie modificată în funcţie de evoluţia epidemiei. Noi pregătim deschiderea şcolii pentru orice scenariu”, a declarat Orban.

El a arătat că o decizie în acest sens va fi luată atunci când vor exista toate datele necesare.

Orban a mai indicat că aşteaptă să se finalizeze licitaţia pentru distribuirea celor 250.000 de tablete elevilor.

„Am alocat din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziţionarea numărului de tablete care a rezultat din centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei prin inspectoratele şcolare. Este vorba de 250.000 de tablete. Licitaţia este în curs. Aşteptăm să se finalizeze această licitaţie pentru a putea distribui tablete”, a spus primarul.

Foto Arhiva

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie