Emil Boc: Eliminarea risipei reprezintă „o chestiune de bun simţ”.

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, afirmă că eliminarea risipei reprezintă „o chestiune de bun simţ”.

Potrivit acestuia, comparaţiile cu regimul Ceauşescu „nu sunt binevenite”.

„Se fac foarte multe comparaţii cu regimul lui Ceauşescu. Din nou ne va fi frig, din nou vom fi cu probleme. (…) Cine compară vremurile de acum cu vremurile lui Ceauşescu greşeşte profund, nu le-a trăit. Nu va fi cazul să avem asemenea problemă. Că eliminăm risipa este altceva. Şi noi, autorităţile locale, a elimina risipa este un lucru bun pentru că facem economie din toate punctele de vedere şi banii aceia îi putem duce la o creşă, o şcoală, o grădiniţă sau în altă parte. Comparaţiile duse în această extremă cred că nu sunt binevenite. Eliminarea risipei este o chestiune de bun simţ”, a spus Boc.

În opinia sa, nu trebuie „pierdut din parteneriat” cetăţeanul şi mediul de business, fără de care nu se poate implementa niciun fel de politică.

Consumul energetic al clădirilor este un factor de poluare mai mare decât cel care este vizat de către transport, a susţinut Emil Boc la Smart Transformation Forum, eveniment organizat de către The Diplomat-Bucharest.

„Pregătim o aplicaţie unde să conectăm şi blocurile de locuit, să vadă cât consumă, iar cel care consumă cel mai puţin să poată avea un stimulent, să aibă un beneficiu la programul Casa verde sau la depunerea pentru panouri solare. Să vadă că economia lor este recunoscută şi concretizată într-un stimulent”, a mai spus edilul.

Boc este de părere că decizia Europei de „a se decupla de dependenţa” de gazul rusesc este o decizie „strategică corectă” la care şi România este parte.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut