Elevii gherleni și-au sărbătorit mamele

În municipiul Gherla sunt cadre didactice care țin morțiș la marcarea unor evenimente tradiționale în viața poporului nostru. Indiferent de condițiile și împrejurările vremurilor pe  care le trăim, acești dascăli organizează diferite acțiuni educative, și asta fac de peste 30 de ani.

Un exemplu concret în această privință îl avem în învățătorul Ioan Rus, de la Școala Gimnazială Nr. 1, care în condițiile respectării normelor sanitare impuse de pandemie, la sfârșitul săptămânii trecute a sărbătorit, împreună cu copiii clasei a IV-a A, Ziua Femeii, un eveniment important, întotdeauna marcat în această școală. Așa s-a întâmplat și în acest an, chiar dacă de la această manifestare artistică, din cauza virusului Covid-19, din sala de clasă au lipsit mamele, altădată prezente între copii. Totuși, activitatea a fost deosebit de reușită, cei 24 de elevi recitând poezii și interpretând cântece dedicate femeii. Au fost și momente unice, ne referim aici la repertoriul programului „Sărut mâna, mamă”. E prima oară când fiecare copil a recitat un vers (un singur vers!) din lirica lui Nicolae Labiș. Ce ne-a surprins pe toți, interpreții știau ordinea exactă cum urmează și până la sfârșit a ieșit un montaj literar-muzical derulat într-un ritm alert, copiii dovedind o bună pregătire, rezultatul instruirii făcute cu multă răbdare și pricepere de dascălul Ioan Rus, care în anii anteriori a inițiat cu elevii astfel de programe și cu ocazia Dragobetelui.

Tot evenimentul a fost filmat și prezentat acasă mamelor dragi, de asemenea un gest frumos atât din partea învățătorului, cât și a copiilor. În actualele condiții sanitare nici nu se putea marca altfel această sărbătoare a începutului de primăvară.

Tot cu acest prilej, elevii clasei a IV-a A, în cadrul activităților practice au confecționat felicitări de 8 Martie, pe care le-au dăruit mamelor.

Astfel de acțiuni s-au desfășurat zilele trecute, cu respectarea regulilor sanitare impuse de pandemie, și în celelalte clase din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 (director: prof. Liliana Pop) Gherla.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut