Elevii gherleni sar în ajutorul refugiaților

Gherlenii nu sunt indiferenți față de soarta refugiaților ucrainieni.

Zilele trecute, o mobilizare exemplară am găsit la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” (director, prof. Corina Iftinca). Sub genericul „Împreună pentru pace!”, elevii școlii au organizat o  acțiune umanitară, sprijinită și de cadrele  didactice. Ne-am bucurat să vedem că toate clasele, începând de la cele primare și până la cele de liceu, s-au implicat activ în colectarea de donații din cadrul campaniei.

S-au adunat un număr neașteptat de mare de pachete cu alimente, produse de igienă, jucării și îmbrăcăminte. Pachetele au fost preluate de Asociația Pro Armenopolis, o mare parte din ele ajungând deja la graniță, iar mai apoi în Ucraina. Celelalte pachete au fost duse la centrul de colectare al Primăriei, de unde vor fi distribuite refugiaților care au nevoie de ele.

Apreciem spiritul civic al tuturor elevilor și cadrelor didactice și îi felicităm pe această cale pe toți cei implicați! Direcțiunea liceului aduce mulțumiri Asociației „Pro Armenopolis”, Primăriei Municipiului Gherla și Asociației „Oastea Domnului” din localitate pentru colaborare.

Astfel de acțiuni caritabile au fost organizate și în celelalte unități de învățământ din municipiul Gherla, unde atât profesorii, cât și elevii dau dovadă de multă înțelegere față de situația grea a refugiaților.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut