Elevii gherleni la Campionatul Național de robotică

Mai nou robotica se bucură de tot mai mare interes din partea tinerilor gherleni. Zilele trecute la Centrul Agora din Iași a avut loc etapa națională a campionatului de robotică FIRST Tech Challenge Romania, ce are ca partener fondator BRD – un program de educație STEM și antreprenoriat în robotică pentru liceeni.

Primele 60 de echipe calificate din toată țara (dintre cele peste 200 care s-au înscris și au participat la etapele regionale) au concurat pentru a se califica la campionatul mondial din Houston. Printre participanți s-au aflat și membrii Echipei de robotică ABSO-Tech a Liceului Teoretic ”Petru Maior” Gherla, care acum doi ani au onorat și o competiție desfășurată în SUA. În pregătirea pentru Campionatul Național, elevii liceului gherlean au participat la mai multe etape de concurs, dar și la mai multe activități demo, ultima dintre ele fiind cu doar două săptămâni înainte de a pleca la București. Este vorba despre cea de-a treia ediție a The ABSO-Demo, care a avut loc la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și a reunit echipele înainte de etapa națională, pentru a-și verifica roboții și a crea legături strânse de prietenie.

Tinerii de pe Someș au evoluat în mai multe meciuri meciuri alături de @northeastdynamics, @teamrobosapiens, @robotx_hunedoara și Esentza Revolution ,unde au reușit să-și dovedească potențialul și eficiența robotului construit de ei.

Așa cum se întâmplă la marile concursuri reprezentanții școlii gherlene au întâmpinat și câteva probleme pe parcurs, dar cu determinare și muncă au reușit să le depășească obținând punctaje considerabile. La stand, jurații au avut oportunitatea să se familiarizeze cu echipa clujeană și să afle mai multe despre activitățile pe care le desfășoare. Gazdele și oaspeții prezenți în Copou fost încântați să împărtășească informații despre misiunea gherlenilor, proiectele recente și impactul pe care îl au în comunitate. Faptul că au fost prezenți la faza națională, participând la concursul de la Iași, constituie pentru componenții echipei ABSO Tech Gherla un nou succes pe drumul activității lor bogate în evenimente.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut