Edilii gherleni au în plan extinderea clădirii Spitalului Municipal

Așa după cum am mai relatat în ziarul nostru, zilele trecute în municipiul Gherla a avut loc o dezbatere publică pe marginea bugetului local pe acest an.

În cadrul întâlnirii cu locuitorii orașului, șefii de servicii din Primărie și consilierii i-au informat pe cei prezenți în sala mare a Casei Municipale de Cultură despre investițiile mai mari pe care le doresc să realizeze în 2022. Printre alții, a luat cuvântul și administratorul public al municipiului, Vlad Bărbos, care, printre altele, a vorbit și despre planul administrației locale de a construi în curtea Spitalului Municipal un corp nou. Este vorba de clădirea ce va adăposti patru secții de specialitate: Medicină internă, Neurologie, Gastroenterologie și Cardiologie. Compartimente care în prezent funcționează într-o clădire improprie, care în anii 80 a fost construită pentru… garsoniere. În vremea aceea nu s-au alocat bani pentru investiții sociale, iar conducătorii orașului din anii respectivi au găsit totuși o soluție și au transformat un bloc de garsoniere din imediata vecinătate a spitalului în secția  internă. Atunci era bun, dar în prezent nu mai face față solicitărilor și exigențelor actuale.

În această situație, edilii orașului s-au gîndit să ridice un corp nou de clădire cu cele 4 secții amintite, care vor fi dotate corespunzător. Ar fi o rezolvare a crizei actuale de spațiu în cadrul secției interne (am vrut să scriem în cadrul blocului de garsoniere…).

În cursul anului trecut, tot prin grija Primăriei, la Gherla a fost reabilitat și modernizat Ambulatoriul (Policlinica) și după foarte mult timp, în cadrul secției Chirurgie se efectuează intervenții, bolnavii nemaiefectuând deplasarea pentru diferite operații la Dej sau Cluj-Napoca. De asemenea, s-au adus îmbunătățiri secțiilor Ginecologie-obstetrică și Pediatrie, măsuri care contribuie și la ridicarea calității actului medical.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut