Echipele clujene au încheiat sezonul în Liga a 3-a

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis ca Liga a III-a să nu se mai reia în formatul în care a început şi să dispute doar șase meciuri de baraj pentru promovare în eşalonul superior. În aceste condiții, cele patru echipe din județul Cluj, angrenate în Seria a 5-a, CFR 2 Cluj, Sănătatea Cluj, Sticla Arieșul Turda și Unirea Dej, au încheiat sezonul.

Prin hotărârea Comitetului de Urgenţă FRF din 11 mai 2020, campionatul Ligii 3 nu va mai fi reluat pentru partidele rămase de disputat în sezonul 2019-2020. Având în vedere recomandările făcute în vederea reluării antrenamentelor sportive, ţinând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu deţin resursele materiale, umane şi financiare pentru a îndeplini condiţiile menţionate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii şi considerând că meritul sportiv trebuie să primeze, Comitetul de Urgenţă FRF a validat propunerea Departamentului Competiţii FRF, avizată de Administraţia FRF în urma consultărilor avute cu membrii afiliaţi. Cu alte cuvinte, sezonul de Liga a III-a, ediţia 2019/2020 este îngheţat și nici o echipă nu retrogradează şi nu promovează echipele clasate pe prima poziţie în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manşă între locul 1 şi locul 2 din fiecare serie, dacă diferenţa între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte. În aceste condiţii, barajele de promovare din Liga a III-a ar urma să se dispute între AFC Unirea Slobozia şi ACS Mostiştea Ulmu (Seria 2), AFC Progresul Spartac Bucureşti şi CSM Slatina (Seria 3) şi ACS Fotbal Comuna Recea şi CS Minaur Baia Mare (Seria 5). CS Aerostar Bacău şi U Craiova 1948 vor promova direct în Liga a II-a.
Din Liga a IV-a în Liga a III-a vor promova 14 echipe, câştigătoarele mini-grupelor de baraj în trei între reprezentantele judeţelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.
Tragerea la sorţi pentru stabilirea mini-grupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară cu menţiunea că se păstrează împărţirea pe zone geografice deja comunicată de FRF pentru organizarea barajului anterior menţionat. Liga a III-a sezonul 2020/2021 va fi astfel configurată tot în cinci serii de câte 18 echipe, prin completarea cu trei formaţii retrogradate din Liga a II-a (două formaţii s-au retras deja pe parcursul sezonului din această competiţie).

Articole din aceeasi categorie