Echipamente medicale necesare în lupta împotriva COVID-19, achiziționate și aduse în țară de Unifarm

Mai multe transporturi de echipamente medicale și produse dezinfectante destinate unităților sanitare în lupta împotriva COVID 19 au fost achiziționate și aduse în țară de compania Unifarm SA, în perioada 6-7 aprilie – a anunțat, marți Ministerul Sănătății.

Potrivit unui comunicat remis presei, compania Unifarm SA a achiziționat: 2,245.000 măști FFP2 și ochelari de protecție; 20.000 de viziere; 300.000 de combinezoane, din care 200.000 sunt combinezoane speciale utilizate în secțiile de terapie intensivă (ATI); 923.000 de mănuși latex; 114.000 de mănuși vinil; 2.000.000 de măști chirurgicale cu 3 pliuri; 36 tone dezinfectant pentru suprafețe.

“Aceste materiale sanitare și echipamente de protecție atât de necesare și așteptate de personalul medical vor fi distribuite începând din această noapte către toate unitățile sanitare din țară, cu prioritate către cele care sunt în prima linie de gestionare a cazurilor infectate cu noul coronavirus. Este o adevărată luptă comercială pentru achiziția materialelor sanitare și a echipamentelor pe piața internațională. Continuăm aprovizionarea, constant, și în perioada următoare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătar, citat în comunicat.

M. T.

Articole din aceeasi categorie