E.ON, alături de cei din linia întâi

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” și Spitalul Județean de Urgență din Cluj Napoca au primit sprijin financiar din partea E.ON pentru achiziționarea de materiale de protecție și echipamente medicale necesare în această perioadă, în lupta împotriva pandemiei SARS-CoV-2.

„Cele două unități medicale cu renume în domeniul sănătății și cercetării, cu peste 4.000 de angajați și o capacitate de circa 2.100 paturi, vor putea achiziționa teste, reactivi și consumabile pentru detectarea infecției cu COVID-19, respectiv combinezoane, mănuși, seringi, măști, ochelari de protecție, soluții dezinfectante, precum și alte materiale, echipamente și dispozitive medicale necesare pentru gestionarea cazurilor de COVID -19” – au anunțat, marți, reprezentanții E.ON.

Potrivit acestora, companiile E.ON din domeniile distribuției și furnizării de energie electrică și gaze naturale au alocat 500.000 de lei pentru susținerea spitalelor din țară care au nevoie urgentă de aparatură de specialitate pentru tratarea bolnavilor și de echipamente de protecție a personalului medical. De asemeni, este în derulare campania „Dăruiește Lumină”, prin care E.ON va dona 250.000 kWh consumatorilor casnici care au nevoie de ajutor în această perioadă marcată de efectele pandemiei COVID-19. Totodată, la nivelul angajaților continuă acțiunea de strângere de fonduri pentru spitale, compania anunțând că va dubla suma colectată.

M. T.

Articole din aceeasi categorie