DSP Cluj dată în judecată de sute de persoane pentru amenzi din timpul stării de alertă

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj a fost chemată în judecată de câteva sute de persoane care au contestat amenzile aplicate în perioada pandemiei COVID-19 pentru necompletarea formularului digital de intrare (PLF) în România.

Potrivit datelor de pe portalul instanțelor, pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca sunt peste 200 de dosare în care se cere anularea proceselor verbale prin care s-au aplicat amenzi pentru necompletarea formularului digital la intrarea în țară. Astfel de procese se află și pe rolul Judecătoriei Gherla, Judecătoriei Turda, a intanței din Dej și Judecătoriei Huedin. Directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, Mihai Moisescu a declarat pentru Făclia că instituția pe care o conduce este chemată în judecată în peste 300 de astfel de procese.

Formularul de localizare a pasagerului (PLF) a fost introdus în luna decembrie 2021 şi eliminat în martie anul acesta. În luna iulie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament privind anularea amenzilor pentru necompletarea formularului digital, precum şi restituirea sumelor încasate.

Iniţial, amenzile pentru necompletarea PLF au fost cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei, iar în februarie Guvernul a redus pragul minim al amenzii la 500 de lei, după ce mulţi români au acuzat că au fost sancţionaţi pe nedrept.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut