Drumuri și trotuare ca la oraș în comuna Iclod

În ultimii ani aproape săptămânal am relatat despre noutățile edilitar-gospodărești din comuna Iclod, o așezare de pe Valea Someșului Mic în plină dezvoltare. Dovezi în acest sens avem și acum, în plină vară, când noutățile în acest domeniu sunt elocvente.

Călătorul care trece pe șoseaua națională Cluj-Gherla are ocazia să vadă lucrările de modernizare a trotuarelor pe strada Clujului. În momentul deplasării noastre, angajații firmei care a câștigat licitația lucrau în fața magazinului Profi (fostul complex comercial), unde până acuma nici nu a existat trotuar. În prezent, pietonii nu mai sunt obligați să circule pe marginea drumului, ci în condiții bune, pe un trotuar ca la oraș.

După cum ne-a declarat primarul comunei Iclod, Emil Pârțoc, până în această vară s-au amenajat 15 kilometri de trotuare noi. Nu numai în zona centrală, ci și pe ulițele laterale. Dacă acum 30 de ani oamenii se deplasau prin noroi, acum ei dispun de adevărate alei. Iată, la Iclod s-au creat condiții urbane, la care locuitorii comunei acum 30 de ani nici nu visau. Același lucru îl putem spune și în privința drumurilor. Chiar zilele trecute, edilul-șef ne-a informat că Primăriei i-a fost alocată suma de 8.100.00 lei prin Programul Anghel Saligny, pentru modernizarea străzilor. Din acești bani, în viitor se vor asfalta 7 kilometri de străzi, ceea ce lărgește aria reabilitărilor de carosabil realizate în ultimii ani pe raza comunei. Un mare avantaj pentru administrația locală, care a accesat fonduri pentru acest proiect de modernizare a drumurilor. Acțiunea va continua și în privința drumurilor agricole (de hotar, cum se spune), la fel, un proiect mai vechi al Primăriei.

Desigur, în aceste zile de august, pe raza celor cinci sate componente ale comunei Iclod mai sunt efectuate și alte lucrări de gospodărie comunală. Astfel, se lucrează la schimbarea conductei de apă în satul Iclozel, iar în localitatea Orman se montează bazinele de alimentare cu apă. Schimbarea sistemului de asigurare a apei va fi făcută în acest an și în celelalte sate componente.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut