Droguri… fest, la Untold 2021

În cele patru zile de Untold, jandarmii clujeni au constatat 57 de încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, iar polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat alte 27 astfel de fapte, cercetările fiind continuate de organele abilitate.

Polițiștii au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și ale celor privind circulația pe drumurile publice. De asemeni, pe parcursul festivalului, inspectorii de prevenire ISU au aplicat 53 avertismente și 55 amenzi care privesc încălcări ale Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor și Legii 349 din 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

În punctele medicale avansate, 651 de persoane au solicitat consult medical, acestora fiindu-le acordată asistență medicală de către personalul medical SMURD, paramedici pompieri și voluntari ISU/SMURD.

Potrivit unui comunicat remis, luni, presei, majoritatea cazurilor înregistrate au reprezentat afecțiuni ușoare, doar în 19 dintre aceste situații fiind necesar transportul la spital pentru investigații suplimentare.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut