Două străzi din Dâmbul Rotund se modernizează

Două proiecte de hotărâre care vizează aprobarea documentațiilor și a costurilor pentru modernizarea a două străzi din Cluj-Napoca se vor afla pe masa consilierilor locali clujeni, în ședința de joi.

Municipalitatea continuă modernizarea străzilor din Cluj-Napoca. Astfel, strada Perlei și strada Rubinului urmează să fie, și acestea, reabilitate. Strada Rubinului se află în cartierul Dâmbul Rotund, începe din strada Viile Dâmbul Rotund și face legătura cu strada Perlei. Această stradă lasă de dorit la capitolul siguranță în trafic, dar mai ales este nemodernizată, carosabilul fiind alcătuit dintr-o îmbrăcăminte de balast contaminat cu pământ.

De asemenea, sistemul rutier nu asigură o circulație fluentă, iar accesul la și dispre proprietățile riveranilor se dessfășoară cu dificultate. Totodată, lipsa unui sistem de preluare și evacuare a apelor este un alt neajuns pentru această stradă. Astfel, se impune luarea unor măsuri urgente de aducere la standardele corespunzătoare pietonale și carosabile, în concordanță cu captarea apelor pluviale,în sistem centralizat de evacuare subterană. Lucrarea are ca beneficii creșterea standardelor de viață prin îmbunătățirea și fluidizarea traficului, în primul rând. Nu în ultimul rând, un mediu plăcut ajută la crearea unei imagini favorabile asupra zonei urbane, a reducerii poluării scăderii consumului de carburant, reducerea zgomotului, reducerea uzurii autovehiculelor. Valoarea totală a investiției este de 2.385.260,97 lei fără TVA.

În ce privește strada Perlei, aceasta se află într-o stare asemănătoare cu strada Rubinului, iar lucrările de modernizare care se impun sunt, de asemenea, urgente, din cauza condițiilor dificile de circulație cu care se confruntă locuitorii zonei. Acestea vizează, de asemenea, reabilitarea carosabilului, trotuare și modernizarea sistemului de iluminat public. Și aici lucrarea are ca beneficii creșterea standardelor de viață prin îmbunătățirea și fluidizarea traficului. Nu în ultimul rând, beneficiile economic se referă la impactul pozitiv care se extinde și în sfera vieții economice a orașului.

Costurile se ridică în cazul modernizării acestei străzi la 3.765.737,36 lei, fără TVA.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut