Dosar penal pentru accesarea ilegală a sistemului informatic al Liceului de Arte Plastice „Romulus Ladea”

Polițiștii clujeni au deschis un dosar penal după ce platforma educațională a Liceului de Arte Plastice „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca a fost accesată de persoane necunoscute, care au postat „conținuturi neadecvate”.

„La data de 17  martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați, în scris, de către reprezentanții unui liceu din municipiul Cluj-Napoca, cu privire la faptul că pe durata orelor online mai multe persoane intră pe platformă, fără a avea acest drept. Cele sesizate fac obiectul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, cercetările fiind continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj” – a anunțat, vineri, IPJ Cluj.

„Săptămâna trecută, în cadrul unei audiențe solicitate de către părintele unei eleve din clasa a VII-a, de la Liceul de Arte Plastice «Romul Ladea» Cluj-Napoca, am fost informați că, în repetate rânduri, pe conturile platformei educaționale online, de la nivelul unității de învățământ, intră persoane necunoscute care deranjează orele și transmit conținuturi neadecvate. Am luat imediat legătura cu conducerea unității de învățământ și le-am solicitat să depună o plângere la Poliție, pentru ca reprezentanții platformei educaționale online să poată oferi informații cu privire la acele conturi atribuite școlii de pe care intră persoane necunoscute” – a declarat vineri, prin intermediul unui comunicat remis presei, inspectorul școlar general Marinela Marc.

Șefa IȘJ Cluj a confirmat că este în curs o cercetare a instituțiilor abilitate, pentru a identifica  persoanele care se fac vinovate de această infracțiune.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut