Donație de 5.000 de cutii de Eutirox

Un număr de 5.000 de cutii de Eutirox 100 mcg, importate din Spania, vor fi donate farmaciilor din opt orașe, informează un comunicat transmis AGERPRES.

„Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) a încheiat, cu avizul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, un acord de donație cu Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA), cu scopul de a contracara criza de Euthyrox din țară. Medicamentul Eutirox 100 mcg donat este importat din Spania, cu respectarea legislației române în vigoare, autorizat de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și este echivalentul produsului comercializat în România sub denumirea de Euthyrox 100 mcg”, se precizează în comunicat.

Cele 5.000 de cutii de Eutirox 100 mcg, cu o valoare totală de 85.839 de lei, vor fi disponibile, începând cu data de 20 mai, în farmacii din București, Iași, Constanța, Oradea, Buzău, Timișoara, Cluj-Napoca și Craiova.

Un comprimat de Eutirox 100 mcg conține levotiroxină sodică 100 micrograme disponibil în noua formulă, menționează sursa citată.

Potrivit comunicatului, pacienții care au nevoie de acest medicament în tratamentul curent se vor prezenta la farmacie cu rețeta, scrisoarea medicală sau alt document eliberat de medic care recomandă un tratament cu Euthyrox. Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un reprezentant la farmacie cu o copie după documentele precizate mai sus.

Acest medicament este esențial în tratamentul pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne ale adultului, în completarea deficitelor de substituție cu hormoni tiroidieni, în hipotiroidie sau în cazul extirpărilor totale sau parțiale ale tiroidei (tiroidectomie), precizează sursa amintită.

Se estimează că în România sunt în jur de 500.000 de pacienți cu afecțiuni tiroidiene care au ca recomandare tratamentul cu acest medicament.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *