Dispare o agenție ce-și are sediul la Cluj-Napoca

Agenția pentru întreprinderi mici și mijlocii Cluj–Napoca va fuziona cu structurile similare de la Brașov și Timișoara, noua structură teritorială ce se va forma urmând să aibă sediul la Brașov și competență și 13 județe. Agenția teritorială va prelua și reprezentanțele teritoriale din turism din Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj, Sibiu, Bistrița, Oradea.

Măsura de de organizare şi funcţionare a agenţiilor teritoriale pentru întreprinderi mici şi mijlocii și turism va fi luată de Guvern, joi, printr-o ordonanţă de urgenţă.

„Agenţia teritorială pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi turism Ploieşti are un număr de 83 posturi şi este înfiinţată prin fuziunea Agenţiei pentru întreprinderi mici şi mijlocii Ploieşti, Agenţiei pentru întreprinderi mici şi mijlocii Bucureşti şi Agenţiei pentru întreprinderi mici şi mijlocii Craiova şi prin preluarea reprezentanţelor teritoriale din turism: Buşteni, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Mehedinţi. (…) Agenţia teritorială pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi turism Constanţa are un număr de 88 posturi şi este înfiinţată prin fuziunea Agenţiei pentru întreprinderi mici şi mijlocii Constanţa, Agenţiei pentru întreprinderi mici şi mijlocii Iaşi şi Agenţiei pentru întreprinderi mici şi mijlocii Târgu Mureş şi preluarea reprezentanţelor teritoriale din turism: Constanţa, Iaşi, Tulcea, Bacău, Neamţ, Suceava, Alba, Harghita. (…) Agenţia teritorială pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi turism Braşov are un număr de 86 posturi şi este înfiinţată prin fuziunea Agenţiei pentru întreprinderi mici şi mijlocii Braşov, Agenţiei pentru întreprinderi mici şi mijlocii Timişoara şi Agenţiei pentru întreprinderi mici şi mijlocii Cluj-Napoca şi preluarea reprezentanţelor teritoriale din turism: Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj, Sibiu, Bistriţa, Oradea”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Va fi aprobat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind administratorii de credite şi cumpărătorii de credite.

„Prezenta Ordonanţă de urgenţă stabileşte un cadru comun şi cerinţe comune referitoare la cumpărătorii de credite care cumpără drepturile creditorului ce decurg dintr-un contract de credit neperformant emis de o instituţie de credit stabilită în Uniunea Europeană sau care cumpără contractul de credit neperformant în sine şi la administratorii de credite care acţionează în numele unui cumpărător de credite. Administratorii de credite trebuie să obţină o autorizaţie în statul membru de origine înainte de a începe să desfăşoare activităţi pe teritoriul României. În situaţia administratorilor de credite din România, autorizaţia este acordată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)”, conform notei de fundamentare a proiectului.

Tot prin ordonanţă de urgenţă, Guvernul va aproba instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Printr-o altă ordonanţă de urgenţă se va aproba o schemă de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate şi cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Pe agenda şedinţei de executiv figurează, în primă lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Programului naţional de investiţii în infrastructura unităţilor spitaliceşti şi pentru abrogarea OUG nr. 55/2023 privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor de infrastructură publică de sănătate cu finanţare din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Sănătate şi din împrumuturi contractate cu instituţiile financiare internaţionale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut