Discurs manifest al lui Petrescu la adresa celor care-l critică: ”Le-am dat salarii, le-am dat să mănânce. Niciunul nu are, însă, performanțele mele”

Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului a declarat astăzi că nu este interesat de cei care îl critică mereu în ultima perioadă, dar spune că toți aceștia, mulți foști colaboratori de-ai săi, nu au și nu vor ajunge niciodată la performanțele pe care antrenorul campioanei României le-a avut atât ca jucător, dar și ca antrenor. Printre cei mai vocali critici ai lui Dan Petrescu se numără Mihai Stoica, de la FCSB, cel care a lucrat cu antrenorul în perioada în care Unirea Urziceni câștiga titlul de campioană a României, și, mai nou, fostul portar al CFR-ului, Arlauskis.

”Pe mine în România mă atacă toată lumea, inclusiv oameni cu care am lucrat și la care le-am făcut mult bine. Eu nu atac pe nimeni. Eu doar pe arbitri îi atac. Dar sunt foarte mulți care mă atacă, oameni cu care am lucrat. Le-am dat salarii, le-am dat să mănânce, și ei tot timpul m-au criticat. Acuma, ăsta e felul lor de a fi. Toată lumea mă critică, eu accept critica, dar să nu uitați performanțele mele ca jucător și ca antrenor. Nu le uitați. Cei care mă critică nu au, niciunul, asemenea performanțe. Dar ei mă critică în continuare, eu îmi fac treaba și merg înainte, indiferent unde voi fi voi da totul pentru clubul la care sunt. În momentul de față, eu îi critic pe arbitri, îi apăr pe jucători, și-mi apăr clubul. Asta fac, și asta voi face cât voi fi aici!

Patronul echipei a fost astăzi la mine, în vestiar. Vorbim foarte rar, ne întâlnim foarte rar. S-a mai spus că nu știu ce are cu mine, dar mie nu mi-a arătat niciodată acest lucru. Tot timpul e pozitiv când ne întâlnim, tot timpul face tot ce e posibil pentru echipă. De când m-am întors chiar n-am ce să-i reproșez. Indiferent ce se va întâmpla, clubului n-o să am nimic ce să-i reproșez, mai ales patronului.

Vă spuneam și de patron, nu m-a criticat, dar dacă mă critică pe la spate, eu ce să fac? Mie nu mi-a zis nimic. dacă mă critică, accept critica. Ce să fac? Să intru în polemică cu toți? Nici n-ar fi bine, pentru că mi-aș pierde concentrarea pe ce am de făcut. Eu sunt antrenor la CFR, trebuie să câștig următorul meci, pentru că altfel nu e bine pentru nimeni”, a declarat antrenorul CFR-ului, la conferința de presă de vineri.

”Cu Voluntari, jucătorii vor da tot ce au mai bun”

Dan Petrescu declară că meciul cu Voluntari de duminică este unul extrem de important, și spune că jucătorii nu mai sunt afectați de pierderea meciului cu FCSB din urmă cu o săptămână.

”Pentru mine, a fost o săptămână normală, a fost meciul amical care ne-a ajutat puțin. A fost un joc bun, mai ales pentru jucătorii care au evoluat mai puțin, și ne-a mai luat puțin din tensiunea campionatului. La început de săptămână, jucătorii au fost afectați puțin după meciul cu FCSB, dar zilele astea i-am văzut foarte bine la antrenamente, și toată lumea e montată pentru meciul următor.

Nu sunt supărat pe ei, mereu sunt supărat pe mine când pierd un meci. Știți că am vorbit despre ei după meci, toți au dat ce au avut mai bun. Meritam să jucăm 11 la 11, și atunci vedeam care era rezultatul. Dar nu vreau să dau vina nici pe arbitri că am pierdut meciul, când pierdem, pierdem toți. Asta a fost să fie, a trecut. Trebuie să ne gândim la viitor, și în viitorul apropiat e meciul cu Voluntari, echipă care a bătut acasă pe Craiova, pe Farul, pe Argeș, și a făcut egal cu FCSB. Este echipa  aproape ajunsă în finala Cupei. Nu trebuie să-i subestimăm sub nicio formă, să ne gândim că e cel mai important meci posibil acum cu un adversar foarte bun, surpriza plăcută a campionatului. Antrenorul lor, am mai spus-o și o repet, e unul foarte bun, care merită toată lauda.

Va fi un meci foarte greu, presiunea mare este la noi, cred că ei deja și-au îndeplinit obiectivul în campionat, dar vor vrea să câștige cât mai multe meciuri. Presiunea e mai mare pe CFR, așa a fost mereu de când sunt eu aici, așa a fost mereu.

Omrani este accidentat, mai e Gîdea care e puțin răcit, in rest toți jucătorii sunt bine pentru această partidă, toată lumea s-a antrenat. Posibil și Omrani să facă deplasarea, să vedem cât de gravă e accidentarea.

Sper să avem timp să ciocnim un ou cu jucătorii, dar, oricum, după meci vom ieși undeva, sunt invitații mei, le-am și spus asta deja, doar să fie bine la meci. Sunt convins că vor da tot ce au mai bun, exact cum au făcut și la meciurile cu FCSB și cu Craiova”, a mai declarat Dan Petrescu.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut