Din nou la școală, sub amenințarea Delta

Elevii clujeni s-au întors luni la școală, de data aceasta sub amenințarea variantei Delta care ridică multe întrebări în rândul părinților și profesorilor.

În această săptămână, toate școlile din județ rămân în scenariu de funcționare I, ceea ce înseamnă că niciun elev nu va trebui să rămână acasă pentru a face cursuri online.

În prima zi de școală, elevii s-au arătat nerăbdători să-și găsească prietenii și chiar dacă trebuie să poarte mască, s-au bucurat că pot să facă orele în clase.

În mai multe unități școlare s-au organizat festivități de deschidere a noului an școlar, însă părinții au fost opriți la poartă. Doar elevii din clasa pregătitoare au putut fi însoțiți de câte un părinte la festivitatea de deschidere.

Andrei, elev în clasa a X-a la Liceul „Onisifor Ghibu” a ajuns la școală în jurul orei 9,30 și era nerăbdător să-și întâlnească colegii. „Nu este tocmai plăcut să purtăm mască, însă ce mai contează acest aspect din moment ce ne putem reîntâlni și avem posibilitatea de a face orele la școală. Sperăm că totul va fi bine și că nu a trebui să stăm din nou acasă la online.

La Școala Generală „Iuliu Hațieganu” din cartierul clujean Mănăștur, profesorii au ținut să să le facă o surpriză celor care calcă pentru prima dată pragul școlii. Astfel au amenajat un pod de flori pe sub care au trecut micuții din clasa pregătitoare și cei de clasa a V-a. Nu va fi ușor nici în acest an, însă după experiența pe care a avut-o începând cu martie 2020, sper că vom reuși să ne adaptăm mai ușor”, spune una dintre învățătoarele de la Școala Generală „Iuliu Hațieganu”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut