Din fotoliul de orchestră | Concert extraordinar de Anul Nou

*vineri, 30 decembrie 2022* ora 19

Finalul anului aduce o propunere specială din partea Filarmonicii de Stat Transilvania”, este vorba de concertul extraordinar de Anul Nou care încheie, așadar, seria de evenimente muzicale memorabile din acest an.

Încă o ocazie de a ne bucura de prestația orchestrei Filarmonicii clujene, alături de care am călătorit și în anul care se încheie prin epoci și pe continente diferite, prin curente muzicale dintre cele mai diverse. Ca de obicei, nu vor lipsi invitații speciali – de această dată vor evolua pentru dumneavoastră Paula Seling și cei patru soliști ai grupului Ad Libitum Voices, sub conducerea dirijorală a lui Andrei Tudor, anunță organizatorii.

Repertoriul va cuprinde piese semnate The Beatles, Leroy Anderson, Andrei Tudor, Marius Moga, Paula Seling, Nicu Alifantis şi alţii.

Andrei Tudor

Compozitor, aranjor, pianist și dirijor, Andrei Tudor este Doctor în Artă Muzicală și Lector în cadrul Departamentului de Compoziție al UNMB – Universitatea Națională de Muzică București, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (U.C.M.R.) și membru al CREDIDAM și al UCMR-ADA, societățile de drepturi de autor din România.

Cu un palmares ce reunește peste 30 de premii și distincții internaționale și naționale în domeniul compoziției și al interpretării muzicale, Andrei Tudor a colaborat de-a lungul anilor cu nume mari la nivel național și internațional, dintre care amintim Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Ed Sheeran (în calitate de ghost writer), Mario Frangoulis, Dulce Pontes, CeCe Winnans, Pia Toscano, Mateo Bocelli, Edvin Marton, Goran Bregovici, Walter Ricci, Ally Brooke, María José, Jennifer Crestol, Boney M Experience, Beverly Glenn Sundel, Aura Urziceanu, Monica Anghel, Nico, Luminița Anghel, Andra, Gabriel Cotabiță, Vlad Miriță, Marcel Pavel, Cezar Ouatu, Cristi Minculescu, Adrian Enache, Paula Seling, Carmen Trandafir, Pinky, Berti Barbera și cu orchestre precum Bucharest Pops Orchestra, Orchestra Națională Română, Big Band Radio România, „George Enescu” Filarmonica, Orchestra Simfonică București, Camerata Regală, Orchestra Andrei Tudor, Opera Comică pentru Copii, Opera Națională Română Cluj, Filarmonica de Stat Sibiu, Orchestra Operei Brașov, Filarmonica Pitești, Budapest Primarius Orchestra, Prague Philharmonia, Royal Philharmonic Orchestra, Saarbruken Radio Symphony Orchestra.

Paula Seling

Paula Seling a absolvit Școala Populară de Arte din Baia Mare, sub îndrumarea profesorilor Bertok și Mateşan, Colegiul „Gheorghe Șincai” din Baia Mare și ulterior Școala Superioară de Jurnalistică din București.

Studiul muzical a debutat cu pianul, la vârsta de șase ani, la scurt timp Paula devenind de asemenea solistă.

Cu o carieră frumoasă de peste 20 de ani, Paula este câștigătoare Trofeului de interpretare din cadrul  Festivalul Mamaia 1997, laureata Trofeului festivalului „Cerbul de Aur” din Brașov (2002), a premiului „Cea mai bună voce feminină din România” la Premiile Industriei Muzicale Românești 2001, „Cea mai bună artistă într-un videoclip” la Video Music Awards MTV Romania (2002), a Trofeului festivalului Mamaia (1997), Trofeului „Aurelian Andreescu” – Bucuresti, 1996 și multe altele. Este dublă finalistă a Eurovision (în 2010 și 2014).

AD LIBITUM Voices

Grupul Ad Libitum Voices a luat ființă în luna noiembrie 2012 la Cluj-Napoca (anul acesta aniversând primul deceniu de activitate!) și a devenit unul dintre primele grupuri de pop opera din România. AD LIBITUM Voices înseamnă doi tenori, un bariton și un bas: Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuta, absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și colaboratori ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Cei patru soliști s-au bucurat de numeroase apariții pe aproape toate scenele din Cluj, dar și din alte orașe din țară, cum ar fi București, Sibiu, Brașov, Iași, Oradea, Timișoara.

Finala X Factor România 2017 rămâne un moment de referință din cariera celor patru, alături de prestația din deschiderea Semifinalei Eurovision România 2018 (Salina Turda) și concertele organizate independent de către ADLV în 2018 și 2019 la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut