Digitaliada: Videoconferințe gratuite pe platforma „Învățare și testare online”

Platformei interactive Digitaliada „Învățare și testare online”, a Fundației Orange, i-a fost adăugat un modul gratuit de videoconferințe – Jitsi Meet -, util pentru organizarea de cursuri online. În plus, până la 1 septembrie 2020, clienții Orange beneficiază de trafic de date gratuit la accesarea platformei interactive „Învățare și testare online”, inclusiv pentru organizarea și participarea la videoconferințe, dar și a celor peste 2000 de resurse educaționale din www.digitaliada.ro.

Conform declarației managerului de program, Ioana Cristea, modulul de videoconferință a fost adăugat pentru a răspunde nevoii actuale a elevilor și profesorilor de a comunica și de a menține legătura și prin acest tip de interfață, în contextul suspendării cursurilor școlare.

Organizarea de videoconferințe poate fi efectuată doar din conturile dedicate directorilor și profesorilor utilizatori ai platformei, fără a fi necesar ca aceștia să-și creeze un cont suplimentar Jitsi. „Directorii și profesorii vor regăsi în conturile de utilizatori link-uri personalizate și individuale pentru inițierea de videoconferințe, cu parole generate automat. Din conturile lor, elevii vor folosi link-ul și parola trimise de profesor, pentru acces la cursurile online. Videoconferințele nu sunt limitate ca durată și nici ca număr de participanți. Profesorii pot organiza cursuri pe grupe mici, cu întreaga clasă, sau pot invita elevii mai multor clase la același curs online. De asemenea, pentru o bună organizare, participanții pot comunica și prin funcția «Chat» sau pot anunța când doresc să intervină prin butonul «Ridică mâna». Profesorii și elevii pot, cu ajutorul funcției «Share screen», să prezinte diferite materiale în timpul cursurilor online” – precizează inițiatorii programului.

Potrivit acestora, în prezent, peste 30.000 de elevi, profesori și părinți învață și comunică prin intermediul platformei: „profesorii și învățătorii creează online teste și teme, elevii parcurg materia, primesc teste și le rezolvă, iar părinții primesc programarea cerințelor și rezultatele obținute de elevi”.

Pe platformă se pot genera rapoarte de activitate și de prezență online.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *