Dezbateri educative în școlile gherlene

Înaintea închiderii anului școlar în unitățile de învățământ din municipiul Gherla se intensifică activitățile educaționale. Elevii Liceului Teoretic ”Ana Ipătescu” Gherla au urcat pe podiu la mai multe competiții școlare județene.

Astfel, în cadrul Liceului Teoretic ”Ana Ipătescu” dezbaterile reprezintă o posibilitate deosebită pentru prezentarea argumentată a opiniilor și a convingerilor celor care le practică asumându-și un mod propriu de învățare. Pentru a fi o dezbatere bună este necesar să urmezi un proces de căutare de calitate. Cu cât știi mai multe lucruri despre subiectele care interesează o paletă cât mai largă de oameni, cu atât reușești să faci față mai ușor oricărei provocări. La o provocare de acest fel au făcut față cu brio, echipajele care au reprezentat Liceul Teoretic “Ana Ipătescu “ Gherla la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică “Tinerii dezbat“ și Olimpiada Națională de Dezbateri pentru Juniori care au fost coordonate de profesoarele Corina Iftinca și Adriana Rus. Astfel, cadrele didactice și elevii școlii se mândresc cu rezultatele obținute: Buju Maya Elisa-Premiul I ; Suciu Alexandra – Premiul II; Dragoș Iustina-Premiul III; Mențiune – Anisie Ioana; Echipajul de juniori format din Anisie Ioana ,Deac Nicolae și Suciu Alexandra – Premiul II. Felicitări tuturor participanților ( Anisie Ioana, Deac Nicolae, Suciu Alexandra, Buju Maya Elisa, Dragoș Iustina, Vedean Luca, Băgăcian Eliza, Bărbos Cristina, Divricean Raluca, Berciu Giulia, Morariu Roxana și Rusu David) care au dovedit încă o dată că participarea la această competiție este o dovadă a faptului că individul este permanent pus în contexte de comunicare și, de asemenea, în situația de a-și dezvolta capacitatea de a comunica și de a o utiliza în folosul său pentru cunoaștere, socializare, relaționare, dezvoltare.

În perioada următoare, la Liceul Teoretic ”Ana Ipătescu” Gherla vor mai fi organizate și alte acțiuni cu scop educativ, la care participă atât elevii claselor gimnaziale cât și cele liceale. Astfel de activități vor avea loc și în celelalte unități de învățământ din localitate.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut