Dezbatere: Mircea Geoană și Daniel David, despre modernizarea României

„Rolul NATO și al Uniunii Europene în modernizarea României” este tema unei dezbateri dintre rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, și secretarul adjunct NATO,  Mircea Geoană.

Evenimentul, organizat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, împreună cu Institutul Aspen România, va avea loc în 24 iunie, de la ora 11:00, în Auditorium Maximum al UBB.

„Într-o opțiune (neo)iluministă modernă, UBB – cea mai mare comunitate academică a țării și una dintre cele mai prestigioase din România și din Europa – este și va fi un reper academic și intelectual intransigent pentru o societate care, pentru a face față provocărilor/ confuziilor și/ sau pentru evolua, trebuie să se dezvolte prin cunoaștere științifică și bune practici derivate din aceasta. În aceste vremuri complicate pentru țară și lume, în general, România are șansa să aibă în persoana domnului Mircea Geoană o reprezentare de vârf în NATO și un exponent de marcă al mentalității vestice, euroatlantice. Un om care, înțelegând bine atât România, cât și spațiul euroatlantic, poate facilita țării un rol adecvat în lumea globală, la nivelul meritat, și o viziune pragmatică de modernizare. Prin modernizare înțelegem aici o sincronizare mai rapidă în formă și conținut cu instituțiile ariei europene și euroatlantice, reflectând însă adecvat contextul specific psihocultural românesc și, în consecință, psihologia românilor are de asemenea rolul său fundamental în reușita modernizării României. Așadar, mi se pare interesant să avem această dezbatere, sper eu cu concluzii utile multora”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Dezbaterea va fi moderată de Teodora Tompea, jurnalist la Digi24, și  va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, precum și de scurte considerații din partea directorului Centrului de Excelență NATO Humint din România, Florin Tomiuc. Intrarea este liberă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut