Deszăpezire în comuna Iclod

Vineri a nins puternic și pe Valea Someșului Mic. Carosabilul șoselei naționle Cluj-Napoca-Dej a fost curățat de utilajele și mașinile Drumurilor Naționale, pe raza comunelor aferente lucrau utilajele administrațiilor locale.

În comuna Iclod acțiunea de deszăpezire a început dimineața devreme, imediat după ce primarul Emil Pârțoc a verificat pe teren situația drumurilor laterale. Domnia sa a luat legătura cu firma de deszăpezire din localitate, cu care Primăria a încheiat contractul pe toată perioada iernii, iar utilajul dotat cu lamă a și pornit pe traseu. Prima dată a fost curățat drumul comunal Livada – Orman, dar și ulițele celor două sate vecine. A fost degajată zăpada și pe străzile localităților Iclod și Fundătura, dar și pe drumul ce duce spre satul Iclozel. Până la ora documentării noastre pe raza comunei Iclod nu au fost probleme cu circulația rutieră.

Pe străzile satelor componente ale comunei Iclod a fost nevoie de  degajarea carosabilului și pentru faptul, că în ziua de sâmbătă, mașinile adună materialele reciclabile  (carton, de exemplu) din fața gospodăriilor, colectarea selectivă a deșeurilor aplicându-se pe acele meleaguri de peste zece ani.

De asemenea, transportul elevilor la Școala Gimnazială din Iclod a decurs în condiții bune, pe toate drumurile zăpada fiind curățată. Oricum, campania de degajare a zăpezii continuă și în acest weekend în comuna Iclod.

Astfel de preocupări gospodărești am consemnat și în comunele vecine, Bonțida și Jucu.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut