Destinații ideale pentru o vacanță în România în această vară

Destinații ideale pentru o vacanță în România în această vară

Dacă îți dorești o vacanță în România în această vară, iată care sunt 5 dintre cele mai populare destinații ale momentului.

Recomandările sunt următoarele:

1. Litoralul Mării Negre – Chiar dacă numărul turiștilor este în scădere în comparație cu anul 2021, litoralul românesc rămâne ofertant pentru toate categoriile sociale și poate fi o soluție bună pentru o escapadă. Dacă îți place viața mai agitată, poți merge în Costinești sau în Mamaia. Ține însă cont că prețurile din Mamaia Nord (Năvodari) sunt ceva mai mari decât în celelalte locuri de pe litoral. Destinații turistice potrivite pentru familie sunt Eforie, Olimp, Jupiter ori Neptun, în timp ce Costinești reprezintă locul în care vei auzi muzică în orice colț te-ai afla. Vama Veche reprezintă tot timpul o idee bună pentru mulți oameni, în timp ce, dacă preferi mai multă liniște, poți merge la Corbu.

2. Bran – Moieciu – Dacă îți dorești să scapi de temperaturile toride, o vacanță la munte poate fi tot timpul o idee bună. Mai ales că țara noastră stă foarte bine din acest punct de vedere. O destinație potrivită ar fi zona Bran – Moieciu, care atrage prin peisajele din vis și obiectivele turistice. În Moieciu, poți face diverse drumeții în timp ce te bucuri de priveliștea din jur și de aerul proaspăt. În schimb, în Bran cel mai cunoscut obiectiv turistic este castelul de aici. Vechi de câteva sute de ani, acest loc este faimos la nivel mondial, iar sute de mii de oamenii îi trec anual pragul. Legenda lui Dracula este cea care l-a făcut faimos. Mulți străini află despre acest loc din numeroasele filme și seriale inspirate din legenda contelui, titluri de referință fiind Dracula 2000 ori Dracula Untold. În plus, piesele de teatru despre Dracula ori jocurile sunt și ele la mare căutare. Un exemplu în acest sens este slotul Dracula, disponibil la cazinourile legale din România. Acesta a fost creat de compania NetEnt în 2015, beneficiază de o grafică de excepție și are simboluri „scary”, pe placul amatorilor genului.

3. Cazanele Dunării – Această zonă se umple de turiști vara. Și aici poți vedea peisaje idilice, în timp ce te plimbi cu barca pe Dunăre, unde poți vizita Peștera Ponicova (Peștera Liliecilor) ori Grota Veterani. Dacă îți plac traseele montane poți încerca și diverse drumeții, care nu au o dificultate prea ridicată. Iar dacă îți place peștele, ai ajuns în locul potrivit, deoarece aici vei găsi multe opțiuni proaspete. Desigur, nu uita să îți faci și o poză la chipul sculptat în stâncă al lui Decebal, care e una dintre principalele atracții din zonă.

4. Sulina – Un loc cu un farmec aparte, situat în cel mai estic punct al României. În acest oraș poți ajunge numai pe apă, pe Dunăre sau prin Marea Neagră. Este situat la o altitudine de doar 4 metri deasupra nivelului mării. Din Tulcea, vei mai face aproximativ o oră și jumătate cu mijloacele de transport pe apă, astfel că accesul este destul de facil. Ajuns în zonă, poți consuma pește proaspăt, să te bucuri de fauna din Delta Dunării ori să faci excursii la Pădurea Letea, pe brațul Sfântul Gheorghe ori pe Insula Pasărilor. O altă atracție turistică este locul în care Dunărea se varsă în Marea Neagră.

5. Salina de la Turda – Se află în apropiere de Cluj-Napoca, astfel că dacă vizitezi acest oraș e o idee bună să faci și o excursie de o zi la salină. Este un loc spectaculos, în care poți admira unul dintre cele mai vizitate locuri din țară. Aici poți face și excursii pe lacul de la mina Terezia, dar și să vizitezi galeria Franz Josef, Minele Rudolf, Sala de Apel și Sala Crivacului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut