Unde au mers și cât au cheltuit românii în mini-vacanța de Rusalii

Peste 60.000 de turişti au fost pe litoral cu ocazia mini-vacanţei de Rusalii, semnificativ mai mulţi faţă de perioada similară a anului trecut, când existau încă restricții sanitare, iar pe litoral au ajuns doar 10.000 de turişti.

Potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), pe litoralul românesc s-au cheltuit, în perioada mini-vacanței de Rusalii, circa 150 de milioane de lei, iar cele mai aglomerate staţiuni au fost Mamaia – Mamaia-Nord, Eforie Nord, Venus şi Vama Veche.
În Delta Dunării, multe hoteluri şi pensiuni au avut un grad de ocupare de peste 90%, găzduind mii de turişti, iar românii au mai optat şi pentru zonele de turism rural (Bran-Moieciu, Apuseni, nordul Olteniei – Oltenia de sub munte, Maramureş, Bucovina etc.), turism montan (Predeal, Poiana Braşov, Sinaia), dar şi pentru staţiuni balneare (Băile Herculane, Băile Felix, Călimăneşti-Căciulata). ANAT estimează că circa 50.000 de români şi-au petrecut mini-vacanţa în celelalte zone turistice ale României, cu excepţia litoralului.

Pe de altă parte, peste 20.000 de turişti români au preferat litoralul bulgăresc, 15.000 au ales Grecia (în special Halkidiki, Paralia Katerini, Thassos) şi circa 5.000 au ajuns în Turcia (Bodrum, Kuşadasi, Antalya).

ANAT apreciază că la această situație a contribuit mult eliminarea totală a restricţiilor, iar minivacanţa de Rusalii, care marchează și deschiderea sezonului estival, reprezintă un pas important de revenire la normalitate a turismului românesc.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut