Descoperire arheologică impresionantă în China

Peste 220 de războinici din teracotă au fost dezgropaţi dintr-o groapă funerară aflată în apropiere de mausoleul împăratului Qin Shi Huang din provincia Shaanxi, situată în nord-vestul Chinei, au anunţat joi reprezentanţii Biroului provincial pentru relicve culturale, citaţi de agenţia de presă Xinhua.

Descoperirea a fost făcută în timpul unei săpături majore care a început în 2009, a treia de acest tip organizată în Groapa funerară Nr. 1, realizată pe o suprafaţă de aproximativ 430 de metri pătraţi.

În total, 16 cai din teracotă, patru care de război, arme şi unelte agricole au fost descoperite de arheologii chinezi.

Potrivit lui Shen Maosheng, cercetător la Muzeul mausoleului împăratului Qin Shi Huang, mai multe descoperiri importante au fost făcute în timpul acestor săpături arheologice. De exemplu, tiparul de aşezare a „armatei de teracotă” în groapa funerară a fost clarificat.

Arheologii au clarificat şi procesul prin care erau produşi soldaţii din teracotă – finisări detaliate erau realizate la nivelul trupurilor acestor figurine înainte ca braţele să le fie ataşate.

Groapa funerară Nr. 1, cea mai mare descoperită până acum în proximitatea mausoleului, are o suprafaţă de 14.260 de metri pătraţi. Ţinând cont de densitatea aranjamentului „armatei de teracotă”, peste 6.000 de soldaţi şi cai din teracotă ar putea fi descoperiţi în acest sit după finalizarea săpăturilor arheologice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut