Deputatul Sorin Bota apără industria HORECA: ”Sanepidul” a ieșit la vânătoare

Deputatul inepenent Sorin Bota (foto) acuză Direcția de Sănătate Publică care ”pare croită să înspăimânte întreaga industrie HORECA” și întreabă de ce în caddrul controalelor nu este aplicată Legea Prevenirii nr. 270/2017.

Sorin Bota afirmă că firmele, care oricum ”se zbat să supraviețuiască”, au posibilitatea legală să remedieze eventualele nereguli constatate, dar și să-și îndeplinească obligațiile într-un termen clar stabilit, însă sunt ”din nou puse la zid”.

”Nu știu cum se face, însă ne aflăm iar în situația în care autoritățiile / instituțiile publice cu atribuții de control, care au obligația să îndrume și să ofere sprijin în vederea unei aplicări corecte și unitare a prevederilor legale, dau cu bâta și doresc coerciție cu orice preț. Întrebarea mea de cetățean: Oare eu trăiesc doar în țara constrângerilor, în țara în care autoritățiile plătite de cetățean pun la colț și pedepsesc? De ce oare ne jucăm cu această industrie care a adus atâția bani la bugetul de stat?”, spune deputatul Sorin Bota, referinddu-se la sectorul HORECA.

El precizează că dorește ca legea să fie aplicată ”corect și nediscriminatoriu”, în special privind ”tot ce înseamnă curățenie și condiții sanitare excepționale”, însă atitudinea DSP este ”o vânătoare de fantome, realizată cu disperare”. Deputatul face un apel la instuțiile statulului, ca să nu mai ”bage spaima în tot ce a mai rămas din economia românească”, deoarece ”în curând nu vor mai avea pe cine sancționa”.

Articole din aceeasi categorie